Šest mečeva - šest kečeva i plus poeni, da li je vreme za dvojku?

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.04.18. | 13:04

Prednost domaćeg terena se dosad pokazao kao presudni faktor u polufinalnim serijama plej-ofa šampionata Italije. Peruđa umorna od dalekog puta u Sibiru

Nastavljaju se fantastične polufinalne serije u plej-ofu šampionata Italije.

Prštalo je u prethodnih šest mečeva, ali je domaći teren bio tas na vagi. Takođe, svi dosadašnji mečevi u polufinalu doigravanja najjače odbojkaške lige na svetu su završile sa plus poeniima. Da li će tradicija da se nastavi ili je vreme da favoriti Peruđa i Lube Ćivitanova slave u gostima i završe posao već posle četiri susreta? Peruđa je blistala u ligaškom delu sezone, ali četa Lorenca Bernardija još nije slavila u plej-ofu u gostima. Ekipa srpskih reprezentativaca Aleksandra Atanasijevića i Marka Podraščanina protekle nedelje je imala teško gostovanje u dalekom Sibiru. Uspela su vicešampioni Evrope da osvoji dva seta u Novosibirsku i ode na F4 Lige šampiona, koji je na programu 12. i 13. maja u Kazanju.
"Imali smo naporno putovanje iz Novosibirska, ali smo zadovoljni i srećni jer smo ispunili cilj  - plasman na zavšni turnir Lige šampiona. Sada se okrećemo duelu sa Trentinom. Znamo da će domaćin nema alternativu i da mora da slavi, ali smo spremni da odgovorimo izazovima. Finale šampionata Italije je naš cilj i želimo to da ostvarimo", rekao je srednji bloker Peruđe Marko Podraščanin.

Izabrane vesti

Trentino nije uspeo da izbaci Lube Ćivitanovu i plasira se među najbolje četiri ekipe Starog kontinenta, pa ekipa Uroša Kovačevića sada ima imperativ pobede na svom terenu. Peruđa je kvalitetnija, pobedila je ove sezone ekipu iz Trenta čak šest puta, a samo jednom izgubila, pa je red da vicešampion Evrope konačno pokaže snagu i na gostovanju. Modena je oba puta bila na pragu pobede u gostima protiv Lubea, ali su Ngapet, Rezende i drugovi oba puta pokleli u dramatičnim završnicama petog seta. U prvom meču Modena je imala 11:8, u drugom propuštenih  pet meč lopti, pa izabranici Radostina Stojčeva imaju za čim da žale.

Očekuje se novi spektakl i možda opet peti set odluči pobednika. Lube dolazi na vruće gostovanje posle plasmana na F4 Lige šampiona. Zbog ograničenog broja stranaca u prvenstvu Italije opet će verovatno kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković da igra sporednu ulogu. Dvojica asova šampiona, Cvetan Sokolov i Osmani Huantorena igraju u fantastičnoj formi. Kladionice favorizuju domaćina, ali zna se ko je šampion Italije.

POLUFINALE PLEJ-OFA ŠAMPIONATA ITALIJE

NEDELJA

18.00: (1,60) Modena - Lube Ćivitanova (2,19)  /u seriji 1:2/

18.00: (2,70) Trentino - Peruđa (1,40) /u seriji 1:2/

* Igra se na tri dobijena meča

Piše: Željko MUTAVDŽIĆ
Foto: MN Press


tagovi

Marko PodraščaninAleksandar AtanasijevićErvin Ngapet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara