"Pjotr Zjelinski"
"Pjotr Zjelinski"

Zapadnoslovenski virus zahvatio Napulj: Za Zjelinskog i Milika preko 50.000.000

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.08.16. | 12:55

Napulj poludeo za Poljacima

Pjotr ZjelinskiU gradu podno Vezuva niko više nema vremena da razmišlja o Gonazalu Iguainu. San Paolo traži svežu krv, nove idole napuljskim klincima, koji će predevoditi tim sa juga Italije. Čini se da je Napoli pronašao svoje predvodnike u liku poljskih internacionalaca Arkadijuša Milika i Pjotra Zjelinskog. Nakon dolaska Milika iz redova Ajaksa, Napolitanci su doveli još jednog Poljaka. U pitanju je vezista Udinezea Pjotr Zjelinski, koji bi kako smo već najavili u četvrtak trebalo da prođe medicinske preglede i nakon toga kompletira transfer vredan 20.000.000 evra, a formula je sledeća - 15.000.000 evropskih novčanica u kešu, plus ostanak Duvana Zapate u redovima Zebri. Dakle, samo od dvojice Poljskih internacionalaca kasa Napolija smanjiće se za 52.000.0000 evra. 

Ispostavilo se na koncu da je jedan od zaslužnijih za transfer dvadesetdvogodišnjeg Poljaka u redove Napulja, upravo trener tima sa San Paola Mauricio Sari, koji je sa Bjelinskim imao priliku da sarađuje u Empoliju.

Izabrane vesti

"Gde god da odem, želim da igraš za moj tim", bile su reči stratega tima iz Napulja, još iz vremena kada je sa mladim vezistom sarađivao u Empoliju. 

Nekoliko klubova utrkivalo se za angažovanje Zjelinskog. Među najupornijima bio je Liverpul i činilo se da je transfer na pomolu. Jirgen Klop je još tokom januara pokušavao da kompletira dolazak Poljaka na Enfild Roud, ali Udineze nije hteo ni da čuje dok se ne završi Euro, nadajući se planski da će Zjelinskom skočiti cena nakon šampionata Evrope. Pored Redsa vezistu je u svojim redovima želeo Milan, ali zbog finansijksih problema u klubu, Milanezi nisu mogli da se uključe u ozbiljniju borbu za poljskog internacionalca.

Zjelinski je tip igrača koji se vrlo dobro snalazi u formaciji sa tri centrala defanzivna. Imajući u vidu da će mu na sredini pomagati slovački internacionalac Marek Hamšik i Brazilac Alan, dok će udarna igla Napolitanaca biti Milik, daje se zaključiti da u Napulju ponovo spremaju eksplozivnu igru i napad na "skudeto", a zašto da ne i na Ligu šampiona.

Da podsetimo, Poljak je kao Udinezeov igrač proveo prethodne dve sezone na pozajmici u Empoliju, gde je zabeležio 63 nastupa uz pet postignutih pogodaka.

(FOTO: Action images)


tagovi

UdinezeSerija APoljskaPjotr ZjelinskiNapoliletnji prelazni rok 2016ItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara