"Lusijano Vijeto"
"Lusijano Vijeto"

Sevilja ulazi u fudbalski Holivud: Vijeto potpisao za 3.500.000, čeka se Ben Jeder!

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.07.16. | 08:46

I dalje neizvesno šta će biti s Gameirom

Lusijano VijetoLokalni mediji tvrde, a lokalni mediji obično znaju šta se dešava u njihovim klubovima: saga oko Lusijana Vijeta završena je njegovim pristankom da narednu sezonu provede na pozajmici u Sevilji! Posao je, kategorički se navodi, potpisan i pečatiran, pa će Andalužani u najkraćem roku na račun Atletika uplatiti skromnih 3.500.000 evra za 22-godišnjeg napadača.

Naravno, ako na kraju sezone bude želela da otkupi njegov ugovor moraće da Jorgandžijama isplati celih 20.000.000 evra. Trenutno deluje da Vijeto ne vredi toliko, ali ne zaboravio da je on pre samo godinu dana kao dvadesetogodišnjak u dresu Viljareala postigao 20 golova u sezoni. Zato je, uostalom, Atletiko lane i platio 18.000.000 i parafirao ugovor na šest sezona.

Izabrane vesti

Međutim, ne može svako da se uklopi u sistem Dijega Simeonea, pa je Vijeto digao sidro, ali njegov dolazak na stadion “Sančez Pishuan“ navodno nije ni u kakvoj vezi sa putešestvijem Kevina Gameira u suprotnom smeru. Sevilja insistira na obeštećenju od 40.000.000 evra za Francuza, poslednja od nekoliko ponuda Atletikovog predsednika Enrikea Sereza iznosila je 30.000.000 plus još 5.000.000 u premijama.

Eventualni odlazak Gameira, a podsetimo da ga i Barselona vidi kao odličan začin za njen već ubitačni napad, usloviće i potragu Sevilje za još jednim špicem. Sportski direktor Monči jednostavno ne sme da se posle loše sezone u Madridu osloni samo na Vijeta i već vremešnog Fernanda Ljorentea.Visam Ben Jeder sledeća meta

Seviljski dnevnik, odnosno Diario de Sevilla, podseća da je već dugo prvi pik golgeter Tuluza Visam Ben Jeder, koji bi prema navodima francuskih novina u narednih nekoliko sati trebalo da izabere: Rohiblankosi ili Arsenal?

Pominje se i Lukas Perez iz Deportiva. Mediji u Valensiji pak pišu da je Sevilja zainteresovana i za vezistu Danijela Pareha, dok kolege iz Andaluzije odgovaraju tvrdnjom da je on samo jedno od imena na spisku potencijalnih pojačanja, ali da bi mogao da bude deo trampe po kojoj bi se Visente Ibora preselio na Mestalju.

I samo da rezimiramo, od nosioca igre otišli su samo Gžegož Krihovjak (PSŽ, 33.600.000 evra) i Ever Banega (Inter, slobodan igrač), verovatno će i Gameiro… Stigli su Matijas Kraneviter (Atletiko, pozajmica), Pablo Sarabija (Hetafe, 1.000.000), Hiroši Kijotake (Hanover, 6.500.000), Ganso (Sao Paulo, 9.500.000), Hoakin Korea (Sampdorija, 13.000.000), Franko Vaskez (Palermo, 15.000.000) i sada Lusijano Vijeto.

Kraljica B produkcije i tim koji je već tri sezone uzastopce ponosni vlasnik trofeja Lige Evrope sledeće sezone bi mogao da zapliva u društvu velikih ajkula. Sevilja ulazi u fudbalski Holivud.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Visam Ben JaderTuluzŠpanijaSeviljaPrimeraLusijano VijetoEvropaAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara