""
""

Sjajni Žulio Cezar zaustavio šampiona, nema kraja agoniji Aston Vile (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.01.13. | 22:59

Brazilac junak Policajaca u okršaju sa prvakom Engleske

 

Šamion polako posustaje. Fudbaleri Mančester Sitija odigrali su samo 0:0 u Londonu protiv KPR-a i pružili priliku gradskom rivalu da sutrašnjom pobedom odmakne na sedam bodova razlike.

Izabrane vesti

Siti je bio bolji rival u prvom poluvremenu. Imali su nekoliko dobrih šansi, pre svih Leskot koji je posle jedne loše intervencije Cezara iz neposredne blizine šutirao preko gola. Ipak Cezar je bio najzaslužniji što Siti nije vodio na poluvremenu. Sa nekoliko dobrih intervencija sačuvao je svoj gol. Sa druge strane i Džo Hart je bio na visini zadatka.

Posle jedne kontre KPR je imao šansu za pogodak, ali je Hart odbranio šut Adeka Tarabta. Bez golova na poluvremenu čime je KPR svakako bio više zadovoljan. Siti je dominirao i u drugom poluvremenu, ali jednostavno nije da nađu put do gola domaćina. Manćini je u igru ubacio i Edina Džeka umesto Nasrija. Međutim, ni ta izmena nije donela ništa novo, s obzirom da je Siti u tom trenutku sve teže ulazio u šanse.

Posle jedne kontre u 75. minutu Remi je pao u kaznenom prostoru Građana. Domaći igrači su tražili penal, ali je sudija samo odmahnuo rukom. Poslednjih desetak minuta totalna ofanziva Građana, ali nije bilo pogotka zahvaljujući sjajnom Cezaru koji je dobrim odbranama doneo važan bod svom timu. KPR ostaje na poslednjem mestu Premijerlige sa samo 16 bodova, dok je Siti i dalje drugi sa 52 boda.


Fudbaleri Njukastla savladali su Aston Vilu u gostima rezultatom 2:1 i osvojili veoma važne bodove u pohodu ka sredini tabele.

Sjajno prvo poluvreme za Njukasl. Golovima Papisa Sisea u 19. i Johana Kabajea u 31. minutu Svrake su stekle veliku prednost. Kabajeu je ovo već drugi pogodak otkako se nedavno vratio u tim posle povrede. Odlično je odigrao i Musa Sisoko, najnovije pojačanje Njukasla iz Tuluza, koji je asistirao Siseu kod prvog gola. Međutim na samom početku drugog dela Aston Vila je smanjila rezultat. Debuši ruši Agbonlahora u šesnaestercu, a siguran sa bele tačke bio je Kristijan Benteke u 49. minutu. Posle gola Vila je nastavila sa pritiscima ka golu Njukasla. Imao je Benteke sjajnu šansu pred kraj meča da donese izjednačenje svom timu, ali ipak nije uspeo da pogodi. Zaslužila je Vila igrom u drugom poluvremenu da izjednači međutim nisu uspeli i njihov crni niz se nastavlja i posle ovog meča.

Fudbaleri Stouka nisu uspeli da savladaju Vigan na svom terenu iako su početkom drugog poluvremena vodili sa 2:0. Na kraju samo remi – 2:2.

Poveli su domaći igrači golom Rajana Šovkrosa u 23. minutu, na 2:0 povisio je Piter Krauč na samom startu drugog poluvremena posle odlično izvedenog kontranapada. Ali, Vigan se već u narednom napadu vraća u život, golom Džejmsa Mekartura u 50. minutu. Ovaj pogodak kao da je dao krila Viganu koji je vrlo brzo anulirao prednost Stouka i već u 61. minutu preko Franka Di Santa izjednačio na 2:2. Odmah je Vigan pokušao i da povede, ali zahvaljujući dobroj intervenciji Begovića domaći tim nije potpuno potonuo. Do kraja ostalo je 2:2. Bod koji Vigan vodi iz zone ispadanja( trenutno su 17 sa 20 bodova) dok je Stouk deseti sa 30 bodova

PREMIJER LIGA – 24. KOLO:

KPR – Mančester Siti 0:0

Aston Vila – Njukasl 1:2 (0:2)
/Benteke 49 – Sise 19, Kabaje 31/

Sanderlend – Svonsi 0:0

Stouk – Vigan 2:2 (1:0)
/Šovkros 23, Krauč 48 – Mekartur 50, Santo 60/

Sreda:
20.45 Arsenal - Liverpul
20.45 Norič - Totenhem
20.45 Everton - VBA
21.00 Mančester jun - Sautempton
21.00 Reding - Čelsi
21.00 Fulam - Vest Hem

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaKvins Park RendžersMančester SitiPremijer ligaŽulio Cezar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara