"Aleksander Isak"
"Aleksander Isak"

Skuplji i od Zlatana! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.01.17. | 10:35

Još malo o švedskom čudu od deteta

Aleksander IsakZnalo se da neće biti jeftino. Samo je sada Aftonbladet potvrdio: Real Madrid će AIK-u isplatiti okruglo 10.000.000 evra za Aleksandra Isaka što će 17-godišnjeg fudbalera učiniti najskupljim igračem u istoriji švedskog fudbala.

Podsetimo, očekuje se da će uprava Reala i braća Vlado i Zoran Lemić, koji zastupaju i Luku Modrića, do kraja nedelje i ozvaničiti Isakovu selidbu na "Santjago Bernabeu". Braća Lemić navodno sutra stižu u špansku prestonicu baš kako bi finalizirali posao.

Izabrane vesti

Ako cena zaista i bude 10.000.000 evra Isak će nadmašiti ostvarenje Zlatana Ibrahimovića iz 2001. godine kada je Ajaks na adresu Malmea poslao ček u vrednosti 82.000.000 švedskih kruna što bi sada iznosilo između 7.800.000 i 8.300.000 evra u zavisnosti od ekonomiste kojem verujete.

Svakako manje od 10.000.000 koliko se sprema za Isaka.

Doduše, on će zbog Fifine suspenzije ostati u Švedskoj do leta, da bi se potom preselio u Madrid. Isprva će nastupati za mladi tim Reala. Sa jedinom željom da se ne izgubi međ svom tom talentovanom decom i dođe u situaciji u kojoj je sada Martin Odegard, još jedan talentovani fudbaler iz Skandinavije, koji je posle dve godine u Realovom omladinskom pogonu shvatio da mu je bilo bolje da nije ni dolazio. Ove godine kaliće se u Herenvenu.

Za Isaka je izuzetno bitno da igra, a ma koliko da je talentovan u Realovom prvom timu mu sigurno neće odmah prostreti crveni tepih. Uostalom, on je dve godine mlađi nego Ibrahimović kad se selio u Ajaks. I baš zato, mnogi će reći da Isak povlači pogrešan potez i da treba prvo da izabere sredinu u kojoj će se pravilno razvijati.

Ali ko bi još rekao ne Realu?


tagovi

ŠvedskaŠpanijaReal MadridPrimeraEvropaAIK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara