""
""

SNAGATOR: Đoković francuskim ključem otvorio vrata polufinala Šangaja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.10.13. | 14:45

Novak se mučio, ali savladao Monfisa (2:1), za plasman u finale boriće se protiv Conge

Malo muke, malo strepnje, malo više znanja i ritine i eto Novaka Đokovića u polufinalu Mastersa u Šangaju. Najbolji srpski teniser je posle više od dva i po sata igre savladao Gaela Monfisa iz Francuske 2:1 (6:7, 6:2, 6:4) i plasirao se u završnicu turnira koji je osvojio prošle godine.

Za plasman u finale, drugi reket sveta boriće se protiv Žo Vilfreda Conge, koji je u dva seta nadigrao Nemca Florijana Majera (6:2, 6:3).

Izabrane vesti

Mnogo problema zadao je Monfis našem asu, pogotovu u prvom setu, koji je odigrao na krilima četvrtfinalne pobede nad Federerom, dokazujući da ona nije iznenađenje. U tom delu meča smenjivali su se brejkovi na obe strane, ali je tamnoputi Francuz imao čvršće živce, pogađao ćoškove i u taj-brejku stigao do iznenađujućeg vođstva.

To kao da je pokrenulo Đokovića da se resetuje, zaigra neuporedivo bolje, pogađa ćoškove prepoznatljivim stilom, a na ruku mu je išla i povreda leđa protivnika u završnici u drugog seta, pa je Novak možda i zbog te činjenice uspeo da se potpuno vrati u meč.

A koliko je psihički jak i da mu u tom segmentu nema ravnog na svetu, Đoković je pokazao u odlučujućoj deonici, napravivši brejk u sedmom gemu, posle čega je rutisnki priveo susret kraju, ne dozvolivši Gaelu ni da pomisli kako je preokret moguć. Snažnim udarcima, kao u najboljim danima, Nole je zabeležio devetu pobedu u isto toliko okršaja sa Monfisom i zakoračio u polufinale, gde ga čeka Conga, protiv koga ima skor od deset pobeda i pet poraza.

(FOTO: Action images)


tagovi

atpATP ŠangajFrancuskaGael MonfisNovak ĐokovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara