Dijego Fabrini
Dijego Fabrini

Šok u Rumuniji: Bivša zvezda Čempionšipa poslala Dinamo u plej-aut (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.02.19. | 20:57

Dijego Fabrini zablistao u Bukureštu

Pravi potez je povukla uprava Botošanija kada je odlučila prošlog leta da angažuje Dijega Fabrinija, iskusnog Italijanskog plejmjekera, koji se dugi niz godina proslavio u Čempionšipu kao jedan od najboljih fudbalera Birmingema.

Upravo je 28-godišnji ofanzivac, koji je stigao iz španskog Ovijeda, omogućio večeras veliku pobedu svom timu i to na gostovanju u Bukureštu protiv posrnulog velikana Dinama od 2:1. Pobedu koja je popularne Crvene pse dva kola pre kraja ostavila bez plasmana u plej-of, pa će u nastavku sezone (kada se završi regularni deo posle 26. kola) kroz doigravanje sa slabim protivnicima pokušati da obezbedi opstanak u eliti.

Izabrane vesti

Iako je sjajni Italijan Montini nastavio svoj niz i postigao sedmi gol od dolaska u Bukurešt i tako doneo prednost Dinamu u 24. minutu, samo koji trenutak kasnije gosti su izveli fantastičnu kontru, a raspoloženi Fabrini uposlio na desnom krilu saigrača Golofku koji je masjtroski pogodio mrežu domaćina za 1:1.

Dominirao je Dinamo, imao više prilika, ali su odbrana Botošanija i raspoloženi golman Frejzl (inače Austrijanac) uspešno otklonili svaku opasnost. I onda trenutak bola za ljubitelje rumunskog velikana. Vragolasti Fabrini je uzeo loptu na levom krilu, prošao kao tane kroz odbranu Dinama i matirao irskog golmana Mekdermota za trijumf Botošanija.

Trijumf koji će klub sa istoka Rumunije ostaviti u trci za plej-of (nalaze se na granici), dok Dinamu sa sve internacionalnim pojačanjima sledi tavorenje u donjem delu tabele. Večeras je trener Dinama Mirčea Rednič od 11 startera na terenu imao samo tri Rumuna, kao i Alžirca, Litvanca, Irca, Italijana, Engleza, Albanca, Grka i Nigerijca.

S klupe su ušli Senegalac i Belgijanac, tu sreće nema...

RUMUNIJA 1 - 24. kolo 

Petak
Vitorul - KSMS Jaši 0:1 (0:0)
/Garos 85pen/

Subota
Hermanštat - U. Krajova 0:1 (0:0)
/Roča 67/

Kluž - Astra 1:1 (0:0)
/Muresan 53 - Kulio 73ag/

Nedelja
Voluntari - Kalaraši 0:0

Gaz Metan Medijaš - Šepši 0:1 (0:1)
/Tandija 9. penal/ 

Dinamo Bukurešt - Botošani 1:2 (1:1)
/Montini 24 - Golofka 28, Fabrini 75/  

Ponedeljak
19.00: (7,75) Konkordija (4,30) FCSB (1,45) 

*Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Dijego Fabrini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara