""
""

Šokovi u Francuskoj! Lil nastavio čudesnu seriju golom u nadoknadi, Đorđević umalo zavio Nant u crno (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.12.13. | 20:52

Prva dva meča u Ligi 1 najavila sjajno 16. kolo

Superzanimljiva prva dva meča 16. kola francuske Lige 1! Oba susreta rešena su u poslednjim sekundama, a na kraju likuju Lil i Nant! Ekipa Renea Žirara nastavila je čudesnu seriju bez primljenog gola i prišla Pari Sen Žermenu na samo bod zaostatka, dok su Kanarinci prekinuli post i trijumfom nad Valensijenom (2:1) vratili se u trku za evrokupove.

Filip Đorđević, najbolji strelac Nanta umalo je postao tragičar, pošto je pri rezultatu 1:1 protiv Valensijana promašio penal u 72. minutu, ali je imao sreće da Aristegijeta u 89. ipak donese pobedu domaćinu.

Izabrane vesti

U prvom poluvremenu Lil i Marselj odigrali su poprilično izjednačen meč. Po jedna šansa na obe strane, od koji je ona Žinjakova kada je sa dva, tri metra tukao pravo golmana Enjamu bila zaista lepa. Golman domaćeg tima još tada je najavio da bi večeras mogao da bude veliki adut trenera Renea Žirara

Lil je običaju odigrao dosta čvrsto, pre svega na sredini i onemogućio prvog kreativca gostiju Valbuenu da nešto značajnije uradi. U drugom poluvremenu su se stvari promenile. Fudbaleri Marselja izašli su na teren mnogo motivisaniji i to se osetilo u igri. 

U periodu od 60. do 70. minuta tim sa Velodorma stvorio je nekoliko zaista sjajnih šansi, pre svih su se istakli Paje i Žinjak, ali na žalost gostujućih navijača - promašajima. Beležimo i lep udarac Tovana, bivšeg igrača Lila (i najomraženijeg čoveka večeras na stadionu), posle kojeg je Enjama morao pošteno da se potrudi kako bi sačuvao svoju mrežu.

Onda je usledio opasan napad Lila, vrlo lepa akcija rezerviste Martina i Baše, Ru je ušao u šesnaesterac, ali Mandanda ga je oborio, a sudija procenio da prekršaja nije bilo, iako na ponovljenom snimku nije baš rako izgledalo.

Od tog momenta pa sve do 90 minuta domaćin nije ni zapretio, a Marselj je imao još nekoliko polušansi. I onda - kazna. Lil u drugom minutu nadoknade koristi prvu ozbiljnu priliku u drugom delu i preko najboljeg napadača Rua stiže do zlata vrednih bodova koji ga dovode na samo bod zaostatka u odnosu na lidera PSŽ.

Ovo je prvi gol koji je Lil dao Marselju posle četiri vezana susreta posta, ali ono što je važnije, seriju bez primljenog gola je nastavio i sada je na koti 11 što se tiče tog segmenta. 

Srpski internacionalac Filip Đorđević promašio je penal u 72. minutu pri rezultatu 1:1 i tada je izgledalo da će biti tragičar, ali je imao sreće da njegov saigrač Aristegijeta u 89. pogodi posle centaršuta kornera i donese tri važna boda Kanarincima.

Valensijan je vodio od 53. minutu pogotkom Saeza, da bi na 1:1 poravnao Bedoja sedam minuta kasnije. Usledio je zatim pomenuti promašaj Đorđevića s bele tačke, da bi minut pre isteka 90. drugi gol domaćih izazvao erupciju oduševljenja na stadionu. 

LIGA 1 - 16. KOLO

Utorak:
Lil - Olimpik Marselj 1:0 (0:0)
/Ru 90+2/

Nant - Valensijen 2:1 (0:0)
/Bedoja 60, Aristegijeta 89 - Saez 53/

21.00: Nica - Monako

Sreda:
19.00h Ažaksio - Bastija
19.00h Gengan - Bordo
19.00h Monpelje - Lorijen
19.00h Ren - Sent Etjen
19.00h Sošo - Rems
21.00h Evijan - Pari Sen Žermen

Četvrtak:
21.00: Lion - Tuluz

(foto: Action Images)


tagovi

EvropaFrancuskaLiga 1LilNantMarselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara