""
""

Solnok ponovo poguban po šampiona: Crno-beli osetili bes razigranih Mađara!

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.12.13. | 18:53

Trojka Vilija Vorena 40 sekundi pre kraja, a potom i tehnička greška Vujoševića svega nekoliko sekundi kasnije presudili meč

Dva lica Partizana u dva poluvremena i treći poraz šampiona - Solnok je još jednom savladao crno-bele na svom terenu (slavili i prošle sezone) i tako zadao težak udarac mladom timu Duška Vujoševića, koji je očigledno stigao umor - 76:71. Posle prvih 20 minuta u kojim je briljirao Bogdan Bogdanović, Voren, Lorant, Vojvoda i društvo su dodali gas u drugom delu igre, potpuno razbili koncepciju igre rivala, napravili veliki preokret i došli do velike pobede nad favorizovanim protivnikom.

Verovali ili ne, Partizan je u utakmici imao svega sedam izgubljenih lopti, dok je Solnok imao 15. Ali, šampion Jadranske lige je imao očajan procenat šuta u drugom poluvremenu, što je najviše i uticalo na konačni rezultat utakmice. Čak 12 promašenih bacanja, 18 pogođenih dvojki iz čak 43 pokušaja i odlične role Vorena (20p, 5sk, 7as), Loranta (15p, 5sk) i Vojvode (15p) presudile su šampionu. 

Izabrane vesti

Crno-beli su od utakmicu otvorili jako, pre svega u odbrani, a potom i u napadu. Igrači Solnoka definitivno nisu bili spremni za ovakvu igru rivala i delovali su potpuno indisponirano na terenu.

Kinsi, Lovernj i Milutinov prvi su načeli koš rivala, kapiten Milosavljević je svom timu doneo prvu dvocifrenu prednost (21:10), a onda je usledila strašna serija Bogdana Bogdanovića koja je potpuno razbila otpor Solnoka.

Srpski reprezentativac je rešetao sa svih pozicija i pravio dar-mar od kojeg se Mađari nisu oporavili. Njegova meka ruka donosila je Partizanu sve veću i veću prednost iz minuta u minut, koja je polovinom druge deonice iznosila čak 17 razlike (35:18).

Svaki pokušaj domaćina da se vrati u život bio je osujećen trojkama mladog asa, koji je prvih 20 minuta završio sa 17 koševa na svom kontu (4/6 za tri), dok je Partizan imao lepih 14 poena prednosti – 43:29.

Ipak, u drugom poluvremenu videli smo potpuno drugi Partizan i sasvim drugačiji Solnok. Crno-beli su solidno započeli drugi deo igre, držali prednost, ali je bilo primetno da je domaćin dodao gas kako bi uhvatio poslednji voz za pobedu.

U prvi plan iskočili su Voren, Vojvoda i Keler, koji su odlično koristili blagu uspavanost protivnika i topili prednost. Igrači Partizana imali su puno problema u realizaciji napada, pa je sredinom treće deonice ušla voda u uši.

Do kraja četvrtine prednost Beograđana svedena je na svega četiri poena (55:51), s tim da su jako falili Bogdanovićevi poeni iz igre. Bek crno-belih je za deset minuta igre ubacio svega jednu trojku, ali i dva bacanja, pa su u njegovom “odsustvu“ Lovernj, Milosavljević i Kinsi vukli sve konce.

Početkom poslednjeg kvartala Solnok se preko Loranta približio na svega tri poena zaostatka (55:52). Međutim, trojka kapitena Milosavljevića došla je u najboljem mogućem trenutku i činilo se da će se crno-beli konačno pokrenuti. Ali, nije bilo tako.

Ofanziva domaćina je nastavljena i u narednim minutima – Voren i Lorant su držali visok ritam igre, a Lorantova druga trojka na meču donela je Solnoku prvo vođstvo na utakmici - 63:62. Partizan je jedino preciznim šutevima sa linije penala držao priključak, ali ga je i on, u međuvremenu, napustio. 

Jako dugo nije bilo poena ni na jednoj, ni na drugoj strani, a onda je Vili Voren čudesnom trojkom 40 sekundi pre kraja utakmice doneo četiri poena razlike i, ispostaviće se, pobedu...

--------------------------------

SOLNOK – PARTIZAN 76:71 (14:27, 15:16, 22:12, 25:16)

Dvorana: Tisalijeti Športčarnok
Gledalaca: 1.850
Sudije: Saša Pukl, Tomislav Vovk, Marko Vučković

Solnok: Simon 2 (5sk), Keler 9 (6sk), Vovoda 15, Marković, Tot, Rakić, Voren 20 (5sk, 7as), Ivošev, Berkič, Holidej 8 (7sk), Oliver 7, Lorant 15

Partizan: Aranitović, Lovernj 7 (9sk), Dalo 4, Milutinov 4, Milosavljević 12, Bogdanović 25 (5/11 za tri, 5sk), Gagić 3, Musli 5, Šalić, Andrić, Kinsi 11 (8sk), Bezbradica

--------------------------------

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvropaJadranska ligaMađarskaFK PartizanSolnokSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara