""
""

Španci u problemu: Pobedite Argentinu ili idite kući

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.08.16. | 21:06

Brazil savladao Nigeriju i prebacio pritisak na selekciju sa Iberijskog poluostrva – 86:69

Svašta je prošla ta generacija zlatnih španskih dečaka. Bili su prvaci Evrope i sveta, izvojavali brojne epske trijumfe, ali retko kada su bili pod ovakvim pritiskom. Selekcija Španije nema mnogo izbora uoči večerašnjeg meča sa Argentinom. Ili će da pobede, ili će da pokupe pinkle i označe neslavan kraj jednog velikog tima.

Za takav epilog zaslužni su Brazilci koji su u okviru prvo meča petog kola grupe B rutinski savladali selekciju Nigerije – 86:69 . Tim iz Afrike koji je šokirao Hrvatsku, povremeno je i večeras pretio, ali nije imao snage da se odupre domaćinu.

Izabrane vesti

Istina, pribojavali su se domaćini navijači posle prve četvrtine. Nigerija je taj period završila sa minimalnom prednošću. Međutim, šut kao stara varljiva kategorija ovog puta je izdao Nigeriju. Pogodili su samo sedam trojki, daleko manje nego u revolveraškom umetničkom delu protiv Hrvatske.

Brazilci su bili ubitačni u drugoj četvrtini. Taj period igre su dobili sa 27:15 i najavili sigurnu pobedu. Blistao je Nene Ilario, meč je završio sa 19 poena. Pratili su ga Benite sa 15, odnosno Uertas sa 12.

Najefikasniji u selekciji Nigerije bio je bivši plejmejker Partizana Akonjon sa 16 poena.

Veliki benefit iz trijumfa Brazila izvukla je selekcija Hrvatske koja je i matematički obezbedila mesto u četvrtfinalu.


tagovi

ŠpanijaRio 2016OI Rio 2016.NigerijakošarkaDžoš AkonjonBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara