"Marko Poletanović"
"Marko Poletanović"

Spartak obradovao Čuku, Voši “samo bod“ u Subotici

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.03.14. | 14:44

Milinković-Savić doveo Novosađane u vođstvo, ali je Torbica spasio domaće poraza

Marko PoletanovićMiroljubivo u pokrajinskom derbiju u kojem su Spartak i Vojvodina odigrali jedno sjajno i jedno prilično dosadno poluvreme i na kraju morali da se zadovolje podelom plena i rezultatom 1:1.

Rezultatom kojem su se sasvim sigurno najviše obradovali na Banovom brdu pošto Voša nije uspea da sustigne Čukarički na trećem mestu na tabeli, koje znači i siguran izlazak na međunarodnu scenu, bez obzira na ishod završnih mečeva u Kupu.

Izabrane vesti

Spartak i Vojvodina, pak, nemaju previše razloga za zadovoljstvo. Novosađani zbog toga što sada gledaju u leđa Čuki, a Subotičani zato što na prvenstvenu pobedu čekaju još od 23. novembra?!

Na osnovu početka poslednjeg meča 18. kola Superlige činilo se da će danas pretrpeti i poraz, jer je Marko Poletanović iz slobodnog udarca već u petom minutu pronašao Sergeja Milinković-Savića, a ovaj se dobro snašao i prvencom u seniorskoj konkurenciji doneo Lalama inicijalno vođstvo.

Domaći se, ipak, nisu predavali, pa su u 22. minutu stigli do izjednačenja. Gol koji dobrim delom ide i na dušu igračima Vojvodine pošto je postignut posle indirektnog udarca dosuđenog zbog toga što je golmana Novosađana Milan Jovanić rukama prihvatio loptu koju mu je vratio Igor Đurić.

Andrej Mrkela je sa nekih sedam ili osam metara samo kratko odložio loptu, a kapiten Spartaka Vladimir Torbica iz prve tukao pored loše postavljenog živog zida Voše.

Do kraja poluvremena još nekoliko solidnih ancija na obe strane terena, da bi u nastavku ritam igre sasvim opao, pa publika nije imala mnogo toga da vidi u drugih 45 minuta. Doduše, u samom finišu meča nekoliko puta su domaći zapretili, uglavnom preko Slobodana Novakovića, ali Jovanović nije bio na prevelikim iskušenjima, pa je na semaforu ostalo 1:1.
"Vojvodina bolje usla u meč, napadački i postigla gol koji nas je poremetio. Mi smo tek posle primljenog gola krenuli da igramo. Pravi derbi,  ali važnost bodova je doprinela tome da odigramo malo slabije i ostali smo dužni subotičkoj publici. Prva od tri utakmice sa Vojvodinom, nadamo se da ce kup mečevi biti mnogo bolje", rekao je posle meča trener Spartaka Dragi Kanatlarovski.

Ni kolega iz Vojvodine Branko Sosa Babić nije bio previše raspoložen.
"Dobro smo otvorili utakmicu postigli gol, stvorili još nekoliko prilika, ali smo posle pali i generalno nisam zadovoljan prikazanim. Drugo poluvreme smo odigrali mnogo slabije i nismo stvorili pravu priliku za gol. Mlad tim kao što je Vojvodina tek će pokazati da ima perspektivu i da zna da igra atraktivan i lep fudbal".

SPARTAK – VOJVODINA 1:1 (1:1)
/Torbica 5 – Milinković-Savić 22/

Stadion: Gradski;
Sudija: Milenko Vukadinović;

Spartak (4-1-4-1): Aleksić – Farkaš, Antonić, Radović, Milošević – Kovačević – Tumbasević (od 57’ Trivunović), Šarac (od 81’ Milić), Mrkela (od 46’ Novaković), Torbica – Nosković;

Vojvodina (4-3-3): Jovanić – Živković, Pekarić, Đurić (od 52’ Babić), Nastić – Poletanović, Radoja, Milinković-Savić (od 68’ Puškarić) – Alivodić (Od 75’ Stojanović), Veselinović, Gaćinović. 

(FOTO: Star Sport, arhivska)


tagovi

Vladimir TorbicaSuperligaSrbijaSergej Milinković SavićMarko PoletanovićAndrej Mrkela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara