""
""

Sparti svanulo posle Zvezde! Javio se Lafata i pogodio kvotu 2,45! Plavšić promašio zicer

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.08.17. | 18:57

Klub iz Praga slavio na gostovanju Mladi Boleslav - 1:0

Još nije svanulo, ali deluje da sviće u redovima Sparte! Lekcija u sudaru sa Crvenom zvezdom, u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, imala je dobro dejstvo na tim Andree Stramačonija. Ili se tako čini, pošto je velikan iz Praga slavio na gostovanju Mladi Boleslav - 1:0.

Koliki je značaj Davida Lafate za Spartu videlo se i na današnjem meču. Legendarni napadač je dobio šansu od prvog minuta i poverenje opravdao golom u 21.minutu. Sjajno je Biabiani, a Lafata je skočio pored dvojice štopera domaćina i doneo Sparti vođstvo. Ispotaviće se i trijumf.

Izabrane vesti

Brojne izmene izvršio je trener Sparte Andrea Stramačoni u odnosu na meč protiv Crvene zvezde. Šansu od prvog minuta je dobio Ben Haim, na drugom krilu je bio Biabiani, pomenuti Lafata je zamenio Marka Janka, Plavšić je ostao na klupi... Promenjen je i golman pa je mrežu umesto nesigurnog Dubravke čuvao Koubek...

Sparta nije impresionirala, ali je preživela teško gostovanje. Dovoljno da Andrea Stramačoni dobije veštačko disanje i umiri žestoke napade koji su usledili posle Crvene zvezde.

Šansu da podeblja trijumf Sparte imao je nekadašnji vezista Crvene zvezde Srđan Plavšić. Bio je sam ispred golmana domaćina, činilo se da je mat neminovan. Ipak, Plavšić je pokušao da srola loptu kao na malom fudbalu i pogrešio.

Ko je verovao u Spartu pogodio je kvotu 2,45.

ČEŠKA - 2.KOLO

Subota

Teplice - Dukla 3:1 (2:0)

Zlin - Brno 2:1 (0:0)

Bohemians - Karvina 2:1 (1:1)

Sigma - Liberec 2:1 (1:0)

Nedelja

Jablonec - Viktorija Plzen 0:1 (0:1)

Jihlava - Slovačko 0:0

Banjik - Slavija 0:0

Ponedeljak

Mlada Boleslav-Sparta 0:1 (0:1)


tagovi

Andrea StramaćoniDavid LafataEvropaSparta Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara