""
""

Spektakl na Stadionu svetlosti: Crne mačke spustile Svece na zemlju! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.01.14. | 15:39

Četiri majstorije, pregršt šansi, ali bez pobednika

Da su istinski ljubitelji Premijer lige mogli da požele bolji start 22. kola, sigurno je da ne bi mogli da smisle lepši scenario! Kakav su samo meč odigrali fudbaleri Sanderlenda i Sautemptona... Prepun naboja, uzbuđenja, sa četiri vrhunska pogotka i pregršt dobrih prilika. Sve je prštalo od vrhunskog fudbala, a na kraju, ipak, nije bilo pobednika - 2:2.

Na utakmici su viđena dva potpuno različita poluvremena - u prvom su dominirali gosti, a u drugom Crne mačke.

Izabrane vesti

Svega četiri minuta bilo je potrebno Svecima da zatresu mrežu protivnika. Džej Rodrigez je majstorski primio jednu visoku loptu na nekih 20-ak metara od gola Manonea, pomerio je na stranu i prelepim evrogolom doveo Sautempton u vođstvo od 1:0. Rodrigez je tako samo još jednom potvrdio da je postao specijalista za golove na strani, pošto je to bio njegov šesti pogodak na gostujućim terenima.

Gosti sa juga Engleske su krenuli u potpunu ofanzivu, što je potpuno "zavezalo" noge igračima Sanderlenda. Šanse pred golom Crnih mačaka su se ređale, Rodrigez i Lambert su zajedno stvorili ukupno pet prilika, dok puleni Gusa Pojeta nisu uspeli da zaprete ni jedan jedini put. Najbolju priliku propustio je Lambert u 21. minutu, kada je njegov volej udarac završio tik pored desne stative.

Sve do 31. minuta trajao je post, a onda je hrvatski reprezentativac Dejan Lovren postigao fenomenalan leteći volej, udvostručio prednost i potvrdio odličnu formu u kojoj se nalaze Sveci.

Ipak, već od sledećeg napada se sve nekako promenilo. Fabio Borini je iskoristio uspavanost odbrane Sautemptona i sjajnu ubačenu loptu Adama Džonsona, ostao sam ispred Boruca i podigao tribine na noge. Italijanski internacionalac je tako prekinuo post dug 265 minuta. 

U nastavku utakmice šanse su se ređale na obe strane. Larson na jednoj, Rodrigez na drugoj strani. Domaćin je stegao obruč oko gola Sautemptona, a mreža Boruca zatresla se i u 65. minutu, kada je Borini ponovo bio strelac. Ali, pomoćni sudija je podigao zastavicu i dosudio ofsajd.

Ipak, samo šest minuta kasnije Sanderlend je stigao do toliko željenog drugog pogotka. Džonson je odlično nadriblao loptu po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, poslao pravu bombu ka golu, a lopta je prošla kroz ruke Boruca, čime je atmosfera na Stadionu svetlosti dostigla tačku usijanja!

Senku na zaista sjajan meč bacila je dupla povreda u redovima Sautemptona - u istom napadu, u 85. minutu prvo je rezervista Gaston Ramirez pretrpeo oštar start Vesa Brauna ispred samog šesnaesterca, u zoni šuta, što Kris Foj nije sankcionisao, da bi posle polukontre domaćina i Lovren doživeo sličnu povredu.

Oba igrača su zamenjena, arbitar je utakmicu produžio za još sedam minuta, ali promena rezultata nije bilo, iako je domaćin imao nekoliko dobrih napada.

PREMIJER LIGA – 22. KOLO:

Subota:

Sanderlend – Sautempton 2:2 (1:2)
/Borini 32, Džonson 71 – Rodrigez 4, Lovren 31/

16.00 Arsenal – Fulam
16.00 Kristal Palas – Stouk
16.00 Mančester Siti – Kardif
16.00 Norič – Hal
16.00 Vest Hem – Njukasl
18.30 Liverpul – Aston Vila

Nedelja:

14.30 Svonsi – Totenhem
17.00 Čelsi – Mančester junajted

Ponedeljak:

21.00 VBA - Everton

(FOTO: Action Images)


tagovi

SanderlendRiki LambertPremijer ligaSautemptonFabio BoriniEvropaEngleskaDžej RodrigesAdam Džonson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara