Spektakl za ručak

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.06.18. | 10:25

Egipat i Urugvaj od 14 časova u derbiju grupe A otvaraju drugi mundijalski dan u Rusiji

Drugi dan na Mundijalu u Rusiji otvoriće derbi grupe A, koji je na programu u vreme ručka od 14 časova u Jekaterinburgu između Egipta i Urugvaja. Biće to pravi derbi, a oba tima će probati da zabeleže pobedu kako ne bi posle prve runde zaostali za Zbornajom, koja je sa 5:0 juče počistila Saudijsku Arabiju.

Današnja utakmica s posebnom se pažnjom iščekuje u Egiptu, gde će život bukvalno stati iza podneva, pošto Faraoni igraju svoj prvi meč na Svetskom prvenstvu posle gotovo 30 godina. Naravno, i najavu same utakmice začinila je neizvesnost da li će najbolji fudbaler Egipćana Mohamed Salah moći da nastupi, posle problema sa povredom ramena zarađene u finalu Lige šampiona.

Izabrane vesti

Selektor Ektor Kuper uverava da je zvezda Liverpula potpuno spremna za derbi i to u danu kada slavi 26. rođendan. Ipak, mnogi ga ne očekuju od starta u timu jer je još uvek rovit.
"Salah je dobro, oporavio se. Uveravam vas da će 100 odsto biti sa nama danas, ako se ne dogodi nešto nepredviđeno. Pokušavamo da mu podignemo samopouzdanje. Lekari su mu pružili adekvatne terapije, nema čega da se plaši", istakao je Kuper.

Argentinac se siguirno neće zaletati danas, svestan da su njegove komšije u mogućnosti da kazne svaku neopreznost. Pored Salaha koji je u kvalifikacijama dao 71% golova za ovaj tim, Ektor Kuper namerava da se osloni danas i na Mahmuda Trezegea i Ramadana Sobija koji mu izuzetno leže u blago defanzivnoj formaciji koju često forsira i po kojoj je Egipat poznat.


EGIPAT - URUGVAJ (14.00, RTS)
Stadion:
Centralni u Jekaterinburgu
Kapacitet: 35.696 gledalaca
Sudija: Bjern Kujpers (Holandija)

EGIPAT (4-2-3-1): El Šenavi - Al Gabr, Hegazi, Fathi, Abdel Šafi - Hamed, Elneni - Trezege, Sobi, Said (Salah) - Mohsen. 

URUGVAJ (4-3-1-2): Muslera - Varela, Godin, Himenez, Kaseres - Nandez, Vesino, Bentankur - De Araskaeta - Kavani, Suarez.


Dvostruki šampioni sveta Urugvajci biće veliki izazov za Egipćane. Selekcija Oskara Tabareza impresionirala je na poslednja dva Svetska prvenstva, posebno na onom u Južnoj Africi kada je bila četvrtoplasirana. Pre četiri godine u Brazilu ispali su u osmini finala, ali je kostur tima ostao nepromenjen, predvođen svetskim zvezdama Suarezom i Kavanijem.

U kvalifikacijama su igrali promenljivo, ali bili drugi na kraju iza Brazila, dok je Kavani sa 10 golova bio najbolji strelac u Južnoj Americi.
"Fudbal je fudbal, a na terenu svašta može da se desi. Nije dobro imati previše samopouzdanja. Nikada. Važno je u svakom trenutku biti svestan da će svaka utakmica na ovom turniru biti teška, počevši od ove sa Egiptom", upozorava Kavani.

SVETSKO PRVENSTVO - MOZZART SPECIJALI
Preko 700 novih igara

Upravo njegov okršaj sa Salahom biće u centru pažnje današnjeg duela, a posebnu draž utakmici daje podatak, odnosno činjenica da Urugvaj nije slavio na premijeri na Mundijalu još od 1970. U proteklih 48 godina zabeležili su tri poraza i tri remija.

Pravdu u današnjem derbiju grupe A deliće Holanđanin Bjern Kujpers, a zanimljivo da on, za razliku od drugih kolega, nije baš lak na žutim kartonima, pošto ih u proseku pokazuje tek 3,79 po meču. Ipak, kako je granica za javne opomene na ovom meču 3,5, a i Urugvaj i Egipat igraju tvrd fudbal, realno je za očekivati da će ona uspešno biti prebačena, samim tim i dobra kvota (1,95) bude zaokružena.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 14:00 2 SP Egypt - Uruguay žk više (3.5) 1,95
Ukupna kvota1,95

POSLEDNJIH PET

EGIPAT
PORTUGALIJA (N), PRIJATELJSKA 1:2
GRČKA (N), PRIJATELJSKA 0:1
KUVAJT (G), PRIJATELJSKA 1:1
KOLUMBIJA (N), PRIJATELJSKA 0:0
BELGIJA (G), PRIJATELJSKA 0:3

URUGVAJ
POLJSKA (G), PRIJATELJSKA 0:0
AUSTRIJA (G), PRIJATELJSKA 1:2
ČEŠKA (N), PRIJATELJSKA 2:0
VELS (N), PRIJATELJSKA 1:0
UZBEKISTAN (D), PRIJATELJSKA 3:0

MEĐUSOBNI SKOR

1 0 0 1 0:2

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 14:00 2 SP Egypt - Uruguay kmb 2&2-3 (3.5) 2,75
Ukupna kvota2,75

GRUPA A - 1. kolo

Rusija - Saudijska Arabija 5:0 (2:0)
/Gazinski 12, Čerišev 43, 90+1, Dzjuba 71, Bolovin 90+4/

14.00: (6,25) Egipat (3,70) Urugvaj (1,60)

Foto: Action Images


tagovi

reprezentacija Egiptareprezentacija UrugvajaRusija2018Mohamed Salah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara