Spektakularni Deulofeu, Votfordovo čudo na Vembliju, Vulvsi prokockali 2:0 i finale! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.04.19. | 19:48

Fantatsično polufinale

Mančester Siti će u finalu FA kupa igrati protiv Votfroda iako je izgledalo da će mu rival biti Vulverhempton.

Sekundi su delili popularne Vukove od ogromnog uspeha i plasmana u finale, ali su prokockali vođstvo od 2:0 i posle produžetaka su poraženi 2:3. Votford je napravio pravi podvig na krilima neverovatnog Đerara Deulofeua i boriće se za Sitijem za trofej najstarijeg takmičenja na svetu.

Izabrane vesti

Vulvsi su bolje otvorili meč, igrali svoju igru kroz posed lopte i polako se primicali vođstvu, iako je Votford ozbiljno zapretio u nekoliko navrata. Konačno, posle 37. minuta igre se mreža prvi put zatresla. Votfordova. Posle akcije iz kornera i idealnog centrašuta Žote, irski defanzivac Met Doerti je samo skrenuo loptu glavom u mrežu. Bio mu je to čak četvrti gol u FA Kupu ove sezone!

Nastavili su Vukovi da napadaju, imali sjajne šanse za 2:0, Žota, Neveš i Himenez su pravili mnogo problema odbrani Stršljenova... Konačno, u 62. minutu je duplirana prednost Vulverhemptona. Ovoga puta je Doerti centrirao na peterac gde Raul Himenez sjajno snašao i nastavio da rešeta mreže.

Malo ko je tada pomislio da Vulvsi neće u finale sa Sitijem... Ali Havi Grasija na drugoj strani pravi potez uztakmice uvoeđenjem Đerara Deulofeua. Španac je posle desetak minuta na terenu postigao spektakularan gol. Gledajte i uživajte...

Takav gol je vratio nadu Stršljenovima i počela ja potera za izjednačenjem, Vulvsi su se branili, čekali da prođe vreme i umalo uspeli. Igrala se nadoknada vremena kada je Votford krenuo na sve ili ništa. Dendonker je oborio Dinija i skrivio penal! Dini je preuzeo odgovornost i uveo meč u produžetke.

Demoralisani Vukovi su delovali kao da im se srušio svet, a Votford je to iskoristio za potpuni preokret. Opet Deulofeu! Igrao se finiš prvog produžetka, kada je Španac odigrao dupli pas sa Grejom, protutnjao pored Vulverhemptonovih defanzivaca i šmekerski udarcem u dalji ugao doneo Votfrodu finale, a sebi status heroja kod navijača.

ENGLESKI FA KUP, polufinale:

Subota:
Mančester siti – Brajton  1:0 (1:0)
/Žezus 4/

Nedelja:
Votford - Vulverhempton 3:2 (2:2, 0:1)
/Deulofeu 79, 104, Dini 90+4pen - Doerti 36, Himenez 62/

Foto: Reuters


tagovi

Đerar Deulofeu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara