Spisak Francuza: Mamadu Sako posle dve i po godine! Vratio se i Zuma! Preskočeni Laport i Rabio

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.10.18. | 14:55

Tangi Ndombele jedini novajlija

Em je Liga nacija eksperimentalno takmičenje, em Francuzi imaju široku bazu, mogu sebi da dozvole luksuz da svaki put naprave nekoliko rokada na reprezentativnom spisku. Iako će, čak i da promena nema biti uvek polemika zašto je pozvan „ovaj“ ili „onaj“, imajući u vidu da Didije Dešan može da bira između pedesetak fudbalera širom Evrope i bilo koga da odabere ne bi se primetila velika razlika u kvalitetu.

Ovoga puta, za prijateljski meč sa Islandom u Geganu (11. oktobar) i okršaj sa Nemačkom u nastavku Lige nacija (16. oktobar na Sen Deniju) kormilar svetskih prvaka napravio je, ipak, nekoliko iznenađenja. Posle duže vremena priključio je Trikolorima pomalo zaboravljene štopere, Kurta Zumu i Mamadua Sakoa. Defanzivac Čelsija na pozajmici u Evertonu vratio se pod zastavu posle 13 meseci koliko je prošlo od duela sa Holanđanima, dok je prvotimac Kristal Palasa, čekao znatno duže, lak dve i po godine, koliko je prošlo otkako je igrao kontrolni susret sa Rusima.

Izabrane vesti

Zuma i Sako će zameniti Samuela Umtitija i Adela Ramija, koji kubure sa povredama.
Dobro je imati iskusnog štopera u reprezentaciji. Mamadu Sako je takav i radujem se što ćemo opet sarađivati. Naravno, mladost nikome nije hendikep da bi se našo u državnom timu, ali u njemu mora da postoji ravnoteža između mladosti i iskustva“, smatra Dešan, koji je ponovo zaobišao Emerika Laporta iz Mančester Sitija i Barseloninog novajliju Klementa Lenglena.

Dalje, nema ni povređenog Bendžamina Mendija iz Sitija, a u veznom redu opet je preskočen Adrijen Rabio iz Pari Sen Žermena, zbog javno ispoljenog negativnog stava prema savezu i selektoru još pre Mundijala, zbog čega je ostavljen na čekanju.
„Situacija je jasna. Znate šta se dešavalo. Čini mi se da je suviše rano za njegov povratak, ne zbog mene, nego zbog toga šta dres Francuske predstavlja. Svako mora da bude odgovoran za reči koje izgovori. Nema smisla vraćati se u prošlost, ali je suviše rano da povučemo tako radikalan potez“.

Tangi Ndombele u belom dresu Liona

A baš na sredini terena, i to baš kao zadnji vezni, pozvan je jedini novajlija Tangi Ndombele, redovan u prvih 11 Liona, iako udaljen od gola autor česiri asistencije u Ligi 1 od početka sezone.
Prešao je na viši nivo“, u jednoj rečenici objasnio je Didije Dešan zašto se za momka poreklom iz Konga odlučio umesto povređenog Korentina Tolisoa.

SPISAK REPREZENTACIJE FRANCUSKE

Golmani: Alfons Areola (PSŽ), Igo Loris (Totenhem), Stiv Mandanda (Marselj);
Defanzivci: Luka Dinj (Everton), Benžamin Pavar (Štutgart), Rafael Varan (Real), Lukas Ernandez (Atletiko), Mamadu Sako (Kristal Palas), Kurt Zuma (Everton), Presnel Kimpembe ()PSŽ), Đibril Suidibe (Monako);
Vezisti: Engolo Kante (Čelsi), Stiven Enzonzi (Roma), Blez Matuidi (Juventus), Pol Pogba (Mančester junajted), Tangi Ndombele (Lion), Usman Dembele (Barselona), Nabil Fekir (Lion), Toma Lemar (Atletiko), Florina Tovan (Marselj);
Napadači: Antoan Grizman (Atletiko), Olivije Žiru (Čelsi) i Kilijan Mbape (PSŽ)

FOTO: Action images


tagovi

Didije DešanAdrijen RabioMamadu SakoKurt ZumaTangi Ndombelespisak reprezentacije francuskeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara