""
""

Srbi obeležili derbi: Brana Ilić golom i asistencijom srušio Olimpijakos, Milivojević projektilom s 25 metara vadio fleke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.04.15. | 22:10

Ipak, crveno-beli daleko ispred svih...

Partizan dva, Crvena zvezda jedan! To je ishod „ličnog“, malog derbija koji su na terenu vodili bivši fudbaleri dva ljuta rivala, Brana Ilić i Luka Milivojević u meču u kojem je Janjina očitala lekciju Olimpijakosu i slavila rezultatom 3:1 kod kuće!

Izabrane vesti

Doduše, poraz neće previše uzdrmati redove crveno-belih iz Pireja, koji imaju čak osam bodova više i kolo više u odnosu na očajni Panatinaikos, ali je Janjini dao veliki podstrek, dozu samopouzdanja i mesto koje vodi u plej-of. A za veliko slavlje domaće ekipe glavni i odgovorni, takoreći dežurni krivac je nekadašnji igrač Partizana Brana Ilić, koji je golom i asistencijom uništio šampiona. Luka Milivojević je, s druge strane, učestvovao u akciji za Ilićev prvi pogodak, da bi kasnije bio primoran da vadi fleke i udarcem sa 25 metara matira protivničkog golmana, za gol utehe.

Ipak, sve je počelo početničkom greškom Milivojevića, koji je prevideo saigrača na poziciji u kojem je usmerio loptu. Akosta je pokupio „otpadak“, poslao loptu ka Ilić, koji je rutinski šokirao goste.

Na istim talasnim dužinama igrači Janjine igrali su i do kraja prvog poluvremena, a do 42. minuta već je bilo 2:0. Ilić je preuzeo ulogu asistenta, za gol Manijasa i gotovo upisana tri boda.

Ipak, Vitor Pereira nije odustao od borbe za bodove, zato je do 65. minuta izvršio sve tri izmene, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije Milivojević je umanjio rezultat, što je na kraju bilo nedovoljno za veće ostvarenje. A onda je glavnu ulogu preuzeo centarfor domaćih, Akosta, koji je prvo u 74. minutu zatresao mrežu, da bi zatim do kraja utakmice uspeo da zaradi dva žuta kartona i teren napusti nešto ranije. 

Pogodak Luke Milivojevića možete pogledati OVDE

(FOTO: MN Press)


tagovi

OlimpijakosLuka MilivojevićJanjinaGrčkaEvropaBrana Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara