Srbi osvajaju Sibir, Lube iz Trenta vidi Kazanj

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.04.18. | 09:18

Peruđi Aleksandra Atanasijevića i Marka Podraščanina treba dva seta u Novosibirsku, ali zna se da Rusi igraju mnogo bolje na svom terenu. U italijanskom dvoboju, udariće Uroš Kovačević na Dragana Stankovića

Ko će se pridružiti domaćinu i braniocu krune Zenitu i poljskom šampionu Keđeržinu na F4 u Kazanja, 12. i 13. maja? Posle prvih mečeva blizu plasmana su Peruđa i Lube Ćivitanova, kojima nedostaju dva seta u gostima, ali daleko od toga da je sve gotovo.

Pogotovo će Peruđa Aleksandra Atanasijevića i Marka Podraščanina biti na velikom izazovu u dalekom Sibiru. Lokomotiva je pružila žestok otpor u prvom duelu. Ruske ekipe igraju mnogo bolje na svom terenu. Vicešampion Evrope je imao težak duel sa Trentinom u subotu, u polufinalu plej-ofa šampionata Italije, a i imao je naporan put u daleki Novosibirsk, gde je vremenska razlika čak pet sati. 
"Idemo u Novosibirsk da pobedimo. Lokomotiva je potpuno drugi tim kada igra kod kuće. Znamo da će biti teško, ali spremni smo. Napašćemo od prve lopte", rekao je srednji bloker Peruđe, Marko Podraščanin.

Izabrane vesti

Glavna uzdanica italijanskog tima biće srpski bombarder Aleksandar Atanasijević, sa 219 poena ubedljivo najefikasniji odbojkaš Lige šampiona. Goste će predvoditi kapiten, argentinski tehničar Lućijano de Ćeko, koji se oporavio od saobraćajnog udesa prošle nedelje i koji je igrao u subotu u plej-ofu šampionata Italije iako je bio rovit, samo dva dana posle incidenta. Italijanima fale dva seta za prolazak. Peruđa je kvalitetnija, ali domaći teren je velika prednost ekipe iz Sibira. Takođe, ruska ekipa je i odmornija jer je odavno završila domaći šampionat, dok Peruđa vodi žestoku bitku sa Trentinom za finale na "čizmi" (trenutno je 2:1 u seriji za ekipu Atanasijevića i Podraščanina).

U italijanskom duelu, Lubeu, kao i Peruđi, fali dva boda u Trentu. Kapiten reprezentacije Srbije Dragan Stanković opet će da bude u startnoj postavi italijanskog šampiona, za razliku od plej-ofa domaćeg prvenstva, gde je u drugom planu zbog ograničenja u broju stranaca. Bugarski korektor Cvetan Sokolov i primač servisa Osmani Huantorena su u fantastičnoj formi u ekipi iz Ćivitanove. Domaćina opet muči povreda korektora Luke Vetorija, koji nije igrao u trećem meču polufinala plej-ofa šampionata Italije protiv Peruđe. Međutim, uspešno ga je zamenio Estonac Rene Tepan.

Vetori se oporavio od povrede, trenirao je sa ekipom poslednja dva dana, pa je trener Anđelo Lorenceti na slatkim mukama kome da pruži šansu na poziciji korektora - rovitom Vetoriju ili sve boljem Tepanu.
"U naredna četiri dana odlučujemo svoju sudbinu, da li nastavljamo sezonu ili završavamo. Ne možemo da kalkulišemo", rekao je trener ekipe iz Trenta Lorenceti.

U fenomenalnoj formi je srpski reprezentativac Uroš Kovačević, koji je na poslednjim mečevima ubedljivo najbolji odbojkaš Trentina. Lube je ove godine u sva tri susreta pobedio ekipu iz Trenta. Čak osam poslednjih mečeva je dobio šampiona Italije. Gosti su bliži Kazanju, ali domaćin nema šta da izgubi i sigurno će skupo da proda kožu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 14:30 8490 LŠ PF Lok.Novosib. - Perugia up više (184.5) 1,85
Sre 20:30 8491 LŠ PF Trentino - Lube up više (185.5) 1,85
Ukupna kvota3,42

PLEJ-OF LIGE ŠAMPIONA, REVANŠ MEČEVI

Utorak
Fridrihshafen - Keđeržin Kozle 0:3 (19:25, 18:25, 13:25)

Sreda
14.30: (2,70) Lokomotiva Novosibirsk - Peruđa (1,40)  /prvi meč 1:3/
20.30: (2,11) Trentino - Lube Ćivitanova (1,65)  /prvi meč 1:3/

* Plasman na F4 obezbediće ekipa koja osvoji četiri boda. Pobeda od 3:0 ili 3:1 donosi tri boda. Trijumf od 3:2 pobedniku donosi dva, a poraženom bod. U slučaju da bude 3:3 u bodovima igra se zlatni set do 15. Zenit kao domaćin turnira se direktno plasirao na F4

Piše: Željko MUTAVDŽIĆ
Foto: MN Press


tagovi

Marko PodraščaninAleksandar AtanasijevićUroš KovačevićDragan StankovićOK PeruđaLubeTrentinosportsko klađenjeCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara