"Golman Jašija Branko Grahovac"
"Golman Jašija Branko Grahovac"

Srbi u nevolji: Rumuni “pedaliraju” strance koji nisu reprezentativci!

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.03.15. | 00:21

Pravo nastupa u rumunskoj ligi imaće samo stranci sa pasošem EU

Golman Jašija Branko GrahovacFudbalski Savez Rumunije doneo je danas odluku po kojoj će od sezone 2015/16. pravo nastupa u najjačoj ligi ove zemlje imati samo stranci sa pasošem Evropske unije, dok je uslov za sve ostale da su reprezentativci svojih država i da su tokom godine imali najmanje tri nastupa za nacionalni tim. Ugovori koji ističu posle ovog roka biće ispoštovani, ali igrači neće moći da ih produže ukoliko ne ispunjavaju navedene propise. Time će biti zatvorena vrata našim fudbalerima koji su poslednjih desetak godina bili među najbrojnijim strancima u ovoj zemlji.
“U pitanju je neverovatna odluka čelnika rumunskog fudbala, a najtužnije je što taj zakon stupa na snagu dva i po meseca od donošenja, što znači da smo prinuđeni da „na silu“ napustimo Rumuniju”izjavio je za MOZZART Sport golman Jašija Branko Grahovac, kojem ugovor ističe sledeće sezone, i dodao:
“Oštro osuđujem odluku i smatram da su nam njome ugrozili osnovna ljudska prava, jer pored toga što smo limitirani u mnogim stvarima, sada nam je oduzeto i pravo da igramo fudbal. Da sam reprezentativac sigurno ne bih bio u Rumuniji, nego u nekoj mnogo jačoj ligi. Šta je sledeće za nas građane „drugog reda“? Ponovno uveđenje viza? Zabrana da napuštamo svoje države? Novo bombardovanje? Možda Rumuni i ne zaslužuju nas igrače iz bivše Jugoslavije jer su u većini klubova upravo oni činili prevagu u kvalitetu, uz momke iz Afrike i Brazila. Za te novce ne mogu da dovedu bolje igrače i siguran sam da će posledica biti pad kvaliteta lige.

Piše: Vedrana Nikolić

Izabrane vesti


tagovi

SteauaRumunijaRapid BukureštLiga 1EvropaBranko Grahovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara