Srbin je najbolje pojačanje

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.10.18. | 10:14

Aleksandar Radovanović jedan od najzaslužnijih za Lansove dobre rezultate

Sjajan početak sezone, sedam pobeda, dva remija i samo jedan poraz, gol-razlika 14:4. Lans je ozbiljan u nameri da se posle tri godine vrati u Ligu 1. Možda nema najbolji napad, ali zato može da se pohvali najčvršćom odbranom, za šta je možda i najzaslužniji jedan Srbin. 

Klub sa najvećim budžetom u ligi "pogodio" je pravo u metu kada je letos potpisao štopera iz Vojvodine Aleksandra Radovanovića, francuski mediji pisali su da je srpski internacionalac doneo preko potrebnu stabilnost u igri Lansa, a nedavno je i sa 37 odsto glasova poneo laskavo priznanje Lansovog navijačkog sajta za najbolju akviziciju letnjeg prelaznog roka. Takođe, Radovanović je jedini uz golmana Žan Luija Leku koji je odigrao sve mečeve u dosadašnjem toku sezone, ukupno 900 i kusur minuta. 

Izabrane vesti

Na zatvaranju 11. kola Lige 2 Lans ukršta koplja sa Gazelek Ajačiom (20.45, TV Arena Sport 2).

Domaćin je favorit, u boljoj je formi, a i u prošlosti je uglavnom umeo da izađe na kraj sa današnjim protivnkom. Dobio je sva tri prethodna susreta sa Ajačiom kod kuće (sva tri uz dva postignuta gola). Ipak, doza opreza ne može da škodi jer su gosti nedavno promenili trenera, a poznato je da šok-terapije često mogu da imaju pozitivno dejstvo na igrače. Alber Kartje platio je "glavom" lošu seriju rezultata (četiri meča bez pobede), a odmenio ga je Erve Dela Mađore.

U svakom slučaju, Lans je favorit, dosad je bez poraza kod kuće i svi parametri su na njegovoj strani, a pored Radovanovića koji briljira, zasluge za visoki Lansov plasman ide i na račun senegalskog napadača Janika Gomisa koji je letos došao iz Orleana za 600.000 evra. Ako ovako nastavi, mogao bi Lans dobro da zaradi na njemu... Inače, Gomis je sa 26 odsto završio na drugom mestu pomenute ankete. 

FRANCUSKA 2 - 11. KOLO:

Ponedeljak

20.45: (1,38) Lans (4,30) Gazelek Ajačio (8,00)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

LansLiga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara