""
""

Srbin prvi golman Eibara

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.08.17. | 09:32

Iako je došao kao alternativa dvojici čuvara mreža, Marko Dmitrović se izborio za poverenje Hosea Mendilibara

Došao je da se bori za mesto u timu, nije bio projektovan da bude prvi golman, ali bi to mogao da postane već na startu ovogodišnje Primere. Nekadašnji čuvar mreže Crvene zvezde i mlade reprezentacije Srbije Marko Dmitrović po svemu sudeći staće na gol Eibara na Rosaledi protiv Malage.

Izabrane vesti

To najavljuje ugledna Marka, koja piše da će Srbin po svemu sudeći dobiti prednost u odnosu na Joela, koji je bio prva zamena teško povređenom Asijeru Reisgu. Joel je dosta loše branio u pripremnom periodu, a pogotovo prošlog petka protiv Osasune, kada je primio dva gola na svoju dušu. Delovao je prilično nesigurno, a posebno u vazduhu.

Dmitrovićev transfer karijere: Eibar plaća 600.000 evra, ugovor do 2021.

Sa druge strane, Dmitrović je samo dva puta vadio loptu iz svoje mreže na četiri pripremne utakmice, a nije primio gol ni u generalnoj probi protiv Saragose na Romaredi. Iako je došao kao alternativa, čini se da je srpski čuvar mreže dobio poverenje Hosea Mendilibara i njegovih saradnika, pa će najverovatnije stati na gol jedne od najsimpatičnijih ekipa u španskoj Primeri, koja je često oduševljavala ofanzivnim stilom igre.

Dmitrović je ponikao na pomoćnim terenima stadiona Rajko Mitić, ali nije uspeo da stane na gol seniorskog tima. Posle Zvezde nosio je dres Ujpešta i Čarltona, a pažnju na sebe skrenuo je u dresu Alkorkona, gde je u prethodne dve sezone branio na ukupno 80 utakmica. Transfer u Eibar predstavljao je krunu dosadašnje karijere 25-godišnjeg čuvara mreže.

(FOTO: Actiin images)


tagovi

EibarEvropaMarko DmitrovićPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara