Srpska pijaca: Hanover i Ankaragudžu jure Bogosavca, Cucin u Inđiji, ozbiljni problemi u Zemunu

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.01.20. | 10:04

Levi bek Brđana na ceni, blokiran račun ekipe iz Gornje Varoši

Kao što je pre nekoliko dana najavio sportski direktor Čukaričkog Nenad Mirosavljević, Brđane će ovog leta sigurno napustiti levi bek Miroslav Bogosavac, a lista zainteresovanih klubova za nekadašnjeg prvotimca Partizana je prilično duga. Ipak, prema pisanju Sportskog žurnala, u prvom planu se nalaze nemački Hanover i turski Ankaragudžu, kao jedina konkretna imena objavljena u javnosti.

Isti izvor navodi da postoje dva kluba iz Nemačke, kao i da su pored Turaka u igri i neki klubovi iz Holandije i Poljske. Ranije je bio najkonkretniji Kluž, ali je Bogosavac navodno odbacio mogućnost odlaska u Rumuniju.

Izabrane vesti

Vrlo aktivno ove zime je u Ivanjici, gde je stiglo četvrto pojačanje. U pitanju je krilni napadač Nemanja Mladenović, koji stiže iz subotičkog Spartaka i veruje se da će biti veliko pojačanje za Javor. Pre njega kraj Moravice su stigli Ivan Rogač iz Inđije, Ivan Vasiljević iz Rudara iz Velenja i Luka Radivojević iz jedinstva sa Uba. Klub su do sada napustili Marko Kolaković, koji karijeru nastavlja u Uzbekistanu, dok je Momčilo Mrakić pojačao Vojvodinu.

Desni bek Partizana Luka Cucin se sa pozajmice iz Spartaka seli u Inđiju, gde će igrati u nastavku sezone. Tokom boravka na severu Bačke imao je velikih problem, pošto se povredio na startu priprema. U jesenjem delu sezone zabeležio je svega šest nastupa za Golubove. I Subotice je otišao i Šo Jamamoto. Japanski vezista će do kraja sezone biti pozajmljen Iskri iz Danilovgrada. 

Metalac je ostao bez kapitena Aleksandra Ješića, koji je prešao u Mladost iz Luačana. Tako će krilni vezista iz Gornjeg Milanovca ponovo zaigrati u najvišem rangu takmičenja.

Ozbiljni problemi potresaju Gornju Varoš. Novi šef struke započeo je pripreme za prolećni deo sezone, gde će osnovni cilj biti opstanak u Prvoj ligi Srbije. Na prozivci se našlo 25 igrača, a ekipi će biti priključeni omladinci, pošto je Zemunce napustilo čak šest igrača, a novi ne mogu da budu angažovani jer je račun blokiran zbog ranijih potraživanja. Gornju Varoš su napustili Saša Filipović, Igor Krmar, Nikola Nešović, Nikola Vukajlović, Andreja Stojanović i Miloš Tošeski.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara