"Đorđević i Bodiroga"
"Đorđević i Bodiroga"

Srpske i grčke sportske legende igraju za žrtve poplava

Vreme čitanja: 1min | sub. 14.06.14. | 13:39

Dvodnevna humanitarna akcija biće održana krajem leta u Atini

Đorđević i BodirogaProslavljeni košarkaški i fudbalski reprezentativci Srbije i Grčke odigraće u septembru u grčkoj prestonici humanitarne utakmice za pomoć građanima, koji su pretrpeli štetu u poplavama.

Utakmice će biti odigrane pod pokroviteljstvom grčkog ministarstva sporta i kulture, a očkuje se nastup Predraga Ðorđevića, Darka Kovačevića, Dragana Ćirića, Gorana Petrovića, kao i košarkaša Žarka Paspalja, Željka Rebrače, Dejana Bodiroge, Milana Tomića i njihovih sportskih prijatelja iz Grčke.

Izabrane vesti

Kruna dvodnevne humanitarne akcije biće koncert najpoznatijih grčkih pevača Adonisa Remosa i Ane Visi. Akciju je pokrenuo ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji se zahvalio svim sportistima na nesebičnoj pomoći.

On je poručio da tokom leta, i sve dok je pomoć neophodna, ne smemo zaboraviti građane poplavljenih područja i da je važno animirati domaću i inostranu javnost da nastavi da pomaže.
"Kada je u Srbiji krenula prirodna katastrofa, sportisti su odmah reagovali i pokazali solidarnost i humanost na delu. Iako je neposredna opasnost prošla, nikako ne smemo zaboraviti ljude koji su izgubili sve u poplavama i kojima je pomoć još uvek itekako potrebna. Upravo zato je neophodno da konstantno animiramo javnost i podsećamo da ti ljudi i dalje računaju na nas. Jedan od načina su i ove revijalne humanitarne utakmice sa bivšim i sadašnjim srpskim i grčkim sportskim zvezdama", rekao je Udovičić.

(FOTO: MNpress)


tagovi

žarko paspaljSrbijaPoplaveGrčkaDejan BodirogaAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara