""
""

Srpski rafal za prvu pobedu Muskrona, Janković izvukao glavu u finišu, šampion izrešetan (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.08.16. | 21:52

Filip Marković i Luka Stojanović udruženim snagama doneli prvu pobedu Muskronu u novoj sezoni

Šampion Belgije ne liči na sebe. Klub Briž je još jednom prokockao tri boda. Ovoga puta mu je meru uzeo Kortrajk koji je na domaćem terenu slavio 2:1. Brižu je ovo drugi poraz u novom šampionatu, pa se nalazi na mrtvoj tački pošto je toliko puta i slavio te zauzima petu poziciju. Kortrajku je ovo prva pobeda i sada je na osmoj poziciji.

Briž nije mogao da očekuje da će Kortrajk položiti oružje, pošto su domaći i ranije znali da pokažu zube i otkinu ceo plen Brižu. Dogodilo se to i ovog puta.

Izabrane vesti

Odmah su krenuli na sve ili ništa domaći, a to im se isplatilo već u sedmom minutu, a potom i četiri minuta kasnije. Idris Sadi je oba puta bio precizan na proigravanja De Smeta i Mersijea.

Rano vođstvo domaćih nateralo je goste da se otvore, dali su i gol preko Fanakena u 33. minutu. Ipak, nedovoljno za bod, a tek za nešto više... Ispromašivali su se gosti u drugom poluvremenu, a Fosen nije mogao ni zicer da pretvori u pogodak.

Srpski internacionalac Nebojša Pavlović odigrao je svih 90 minuta za pobednički tim.

Odličan vikend Srba u Pro ligi nastavili su i Luka Stojanović i Filip Marković. Oni su doneli prvi ovosezonski trijumf Muskronu protiv Sen Trudena. Prvo je stariji brat Lazara Markovića asistirao Stojanoviću u 52. minutu da bi se desetak minuta kasnije na dodavanje Didua i sam upisao u strelce. Nikola Gulan odigrao je ceo meč, a Fejsal Mulić do 74. minuta.

Mehelen Aleksandra Jankovića je u poslednjim sekundama došao do boda na strani protiv Vaslan - Beverena - 2:2. Za domaće su pogodili Šrivers i Sek, a golovi za Jankovićev tim bilo je Srbina sa holandskim pasošem Aleksandra Bjelice i Verdijea.

Uroš Vitas je odigrao celo drugo poluvreme za Mehelen.

PRO LIGA, ČETVRTO KOLO:

Petak 

Standard Lijež - Šarloa 0:0

Subota

Kortrajk - Klub Briž 2:1 (2:1)
/Sadi 7,11 - Fanaken 33/

Muskron - Sen Truden 2:1 (0:0)
/Stojanović 52, Marković 61 - Pulido 73./

Vaslan-Beveren - Mehelen 2:2 (2:1)
/Šrivers 4, Sek 16 - Bjelica 26, Verdije 90/

Zulte Varegem - Ostende 1:1 (0:1)
/Leje 56 - Marušic 5/

Nedelja

14.30 Eupen - Anderleht
18.00 Lokeren - Genk
20.00 Gent - Vesterlo

(FOTO: Printskrin)

 


tagovi

Župiler Pro ligaMuskronMehelenLuka StojanovićKlub BrižFilip MarkovićEvropaBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara