"Korijere delo Sport"
"Korijere delo Sport"

"Srpski sin" Miloš Antić briljira na pripremama Lacija!

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.07.14. | 11:03

Momak rođen 1994. godine u Švajcarskoj je, prema pisanju italijanskih medija, skrenuo pažnju trenera Piolija i vrlo je moguće da dobije dobru minutažu u Seriji A, pored Đorđevića i Baste

Korijere delo Sport

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Juventus je, naravno, glavna tema italijanskih medija posle rotacije Konte - Alegri, pa se pominju i moguće promene u igračkom kadru, a kao eventualna pojačanja Stare dame, navode se Nastasić, Ljajić, Jovetić, Savić... S druge strane, trener Rome Rudi Garsija želi da vidi Marka Bašu kao zamenu za Benatiju, koji skoro sigurno odlazi.

Srbin koji, međutim, privlači nenadano mnogo pažnje jeste Miloš Antić, 19-godišnji vezista rođen u Švajcarskoj, koji se ističe na pripremama Lacija i verovatno će dobiti šansu u Seriji A. Podsetimo, MOZZART Sport predstavio je Antića srpskoj javnosti još pre godinu i po dana, u rubrici "Srpski sinovi"... Filip Đorđević je s nova dva gola u prijateljskom meču samo potvrdio mesto prvog špica.

LJAJIĆ I NASTASIĆ NA METI JUVENTUSA

Gazeta delo Sport piše da bi nekadašnji dvojac Partizana i Fjorentine, Nastasić i Ljajić, ponovo mogli da nose dres istog tima - Juventusa.

Milanski sportski list piše da je sportski direktor Rome Sabatini juče imao razgovore s Ramadanijem, menadžerom Adema Ljajića. Zvanično, razgovaralo se o budućnosti srpskog fudbalera i njegovim aspiracijama da bude prvotimac Rome, a ne da sedi na klupi. Sabatini je, prema istim izvorima, ponudio, kao pokazatelj da Roma ozbiljno računa na Ljajića, povećanje godišnje plate. Ne isključuje se da je bilo reči i prodaji Ljajića i da na stolu nisu bile samo dve nemačke destinacije, Borusija Dortmund i Šalke, nego i Juventus. S dolaskom Iturbea, prostor za Ljajića se još više suzio i teško je poverovati da bi mogao da ostane u Večnom gradu. Korijere delo sport otkriva da rukovodioci Juventusa i Alegri veoma cene Ljajića i da su veoma zainteresovani za igrača, međutim, problem je postojanje tajne klauzule koja ne iznosi kako se pretpostavljalo 16.000.000 evra već prelazi 20.000.000 evra. 

Tutosport

Podsetimo, Roma je platila Ljajića jedanaest miliona evra plus četiri miliona za bonuse Fjorentini. I Tutosport potvrđuje interes Juventusa za Ljajića, ali istovremeno zapaža da Roma, izgleda, nema nameru tako lako da pusti srpskog talentovanog fudbalera. Mesađero u iznenadnom interesovanju Juventusa za Ljajića vidi precizan zahtev Alegrija, podsećajući da je italijanski stručnjak prošle godine vršio pritisak na Milan da mu dovede 22-godišnjeg Novopazarca.

Dolaskom Alegrija na klupu Juvea, šampion Italije će se vratiti na odbranu sa četiri defanzivca i imajući u vidu povredu Barzaljija, neophodan je, barem jedan, defanzivac. Osim Savića i Astorija, kao potencijalnih kandidata, navodi se i ime Matije Nastasića.

ĐORĐEVIĆ SVE UBEDLJIVIJI, ANTIĆ SE NAMEĆE

Ako se po jutru dan poznaje Filip Đorđević će imati blistavu karijeru u Laciju. Na jučerašnoj probi protiv jedne amaterske ekipe, srpski reprezentativac je za 45 minuta postigao dva gola i imao sijaset lepih i atraktivnih poteza koji su izmamili aplauze ne samo navijača na tribinama već i stručnom štaba. "Kataldi - Đorđević, potvrda", naslov je Korijere delo Sporta koji u tekstu obajšnjava da se srpski igrač svakim danom sve više dokazuje u dresu Lacija.

Sve veću pažnju trenera Piolija i italijanskih medija privlači Miloš Antić, srpski fudbaler odrastao Švajcarskoj. On je prošle sezone bio povređen i zaigrao je tek u finišu sportske godine za mladi tim Lacija - 19-ogodišnji veznjak je, prema pisanju vodećih sportskih listova, najprijatnije iznenađenje na početku priprema Lacija i veruje se da bi mogao da pronađe mesto u prvom timu nebeskoplavih s mogućnošću da dobije i značajniju minutažu na terenu u Seriji A.

BAŠA NA PUTU ZA ROMU

Tutosport i Mesađero pišu da Rudi Garsija insistira na dovođenju Marka Baše u redove Rome. Garsija vrlo dobro poznaje kvalitete srpskog fudbalera koji igra za reprezentaciju Crne Gore jer ga je trenirao u Lilu. Garsija, prema pisanju dva lista, želi da se obezbedi u slučaju odlaska Benatije, za koga je sada zainteresovan navodno Čelsi i spreman da izdvoji između 38 i 40 miliona evra. Štaviše, italijanske kolege smatraju da Baša u slučaju odlaska Benatije neće biti rezerva, već prvotimac Rome. Toliko pozitivno mišljenje o njemu ima Garsija.

Piše: Željko Pantelić (Rim)


tagovi

Serija ARomaMilanSrbijaŽeljko PantelićMiloš AntićJuventusLacioBuongiorno ItaliaItalijaInterFilip ĐorđevićEvropaAdem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara