""
""

“Srpski“ Solnok šampion Evrope!

Vreme čitanja: 1min | sub. 27.05.17. | 18:07

Prlainović i Aleksić sa po tri gola torpedovali Jug u finalu Lige šampiona

Solnok je novi šampion Evrope u vaterpolu! A za to može najviđe da zahvali srpskim internacionalcima. Prvak Mađarske je u finalu završnog turnira u Budimpešti savladao dubrovački Jug sa 10:5 (1:2, 5:2, 2:1, 2:0).

Izabrane vesti

Ovo je ambicioznom i finansijski verovatno trenutno najbogatijem mađarskom klubu prva titule evropskog šampiona u istoriji. Prošle sezone osvojili su treće mesto u elitnom takmičenju.

Andrija Prlainović i Milan Aleksić su sa po tri postignuta gola bili najbolji strelci u timu Solnoka, a jednom je mrežu zatresao i Živko Gocić.
Dubrovački tim, koji je u polufinalu iznenadio italijanski Pro Reko, dobro se držao do sredine druge četvrtine, imao je pogodak prednosti, ali onda je Solnok potpuno preuzeo kontrolu u svoje ruke.

Mađarska ekipa je u drugoj četvrtini čak pet puta zatresla protivničku mrežu. Jug je uspeo da se u trećoj deonici vrati na minus dva u nekoliko navrata i ulije nadu svojim navijačima.

Ipak, kada je početkom poslednje deonice Živko Gocić doneo Solnoku prednost od 9:5, bilo je jasno da trofej ostaje u Mađarskoj. Jedini igrač sa dva postignuta gola kod Juga bio je Pavo Marković.

Ovo je Prlainoviću peta titula klupskog šampiona Evrope u karijeri, Aleksiću druga, a Gociću prva. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Andrija PrlainovićHrvatskaJugMađarskaMilan AleksićSolnokSrbijavaterpoloLiga šampiona u vaterpoluŽivko Gocić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara