""
""

Šta drugo posle sezone bez trofeja? Gaudlok napušta Fener, odlazi i Žorić, stiže Amerikanac iz Španije

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.06.15. | 19:57

Počinje osipanje skupocenog tima učesnika fajnal-fora, a s obzirom da je Ulker napustio klub, pitanje je kakav tim će Obradović imati na raspolaganju sledeće sezone

Sezona koja je mirisala na najbolju u klupskoj istoriji završila se kao potpuni debakl Fenerbahčea. Košarkaši turskog kluba su plasmanom na fajnal-for Evrolige napravili uspeh, ali su na domaćem frontu doživeli neuspeh. Nisu osvojili ni kup, ni prvenstvo, od čega je posebno bolna bila eliminacija u polufinalu turskog šampionata od autsajdera Karšijake.

Izabrane vesti

Kako stvari stoje, taj poraz od Karšijake je bio i poslednji meč u dresu Fenera za mnoge skupo plaćene zvezde. S obzirom da je nedavno i glavni sponzor Ulker napustio klub, a da je u budžetu učestvovao sa 19.000.000 evra neizvesno je na kakav tim će Željko Obradović moći da računa sledeće sezone.

Iz Fenera sigurno odlazi Nemanja Bjelica, a poslednje vesti glase da su istanbulskim klubom završili i Luka Žorić i Endrju Gaudlok.

Svakako da je ozbiljan udarac biti odlazak najboljeg strelca Gaudloka. Amerikanac ima pravo da napusti klub i raskine ugovor koji mu garantuje 2.000.000 dolara u narednoj sezoni. Šuška se da bi posle epizoda u Uniksu i Fenerbahčeu, mogao da se vrati u NBA ligu gde je nekada nosi dres Los Anđeles Lejkersa.

Njega bi moga da zameni zemljak Kajl Kuric koji je tokom sezone sa uspehom branio boje Gran Kanarije i privukao pažnju mnogih većih klubova, između ostalih i Efesa Dušana Ivkovića. Pored Gaudloka, izvesno je da iz kluba odlazi i MVP Evrolige, Nemanja Bjelica za kojeg takođe postoji interes iz najjače lige sveta.

Na izlaznim vratima Fenera je takođe i hravstki centar Luka Žorić kojem ističe ugovor.

(FOTO: Action images)


tagovi

Luka ŽorićKajl KuricEvroligaEndrju Gaudlok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara