Šta je još 2002. Johan Krojf rekao za VAR...

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.10.18. | 11:20

„Nema smisla“, napisao čuveni Holanđanin u autobiografiji

U srpskom fudbalskom folkloru to je postalo stvar navijačkih i klupskih razmirica. U svetu se to zove polemika. Uglavnom argumentovana. Samo, teško da i našoj državi i van njenih granica postoji opšte prihvaćen stav da li je video tehnologija pomaže fudbalu ili ga sputava.

U najjačim ligama – osim Engleske – VAR je uveden, koristila ga je i FIFA na poslednjem Mundijalu, UEFA je potvrdila njegovo uvođenje u Ligu šampiona od sezone 2019/2020, međutim...

Izabrane vesti

Sve što se dešava poslednjih sezona možda jeste ispravlo neke nepravde, ali da definitivno nisu svi i odvukek bili za mešanje tehnologije u sport potvrđuju navodi iz jedne od autobiografija Johana Krojfa, koji je još 2002. rekao da mu smeta takva vrsta intervencija.
Ako fudbal posmatramo kao sport neprekidnih akcija, ne možete doneti kameru na teren i u slučaju spornih situacija, zamoliti sve igrače da se ne pomeraju, kako biste zamrznuli sliku, promislili, odlučili i onda rekli „e, sad, nastavite, može da se igra“. Kao što je slučaj u pojedinim sportovima u Sjedinjenim Američkim Državama. To ne biva. Niti ima smisla“, napisao je još pre 16 godina čuveni Holanđanin.

Šta mislite, da li je u pravu?

FOTO: Action images


tagovi

Johan Krojf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara