""
""

Šta su to slobodna bacanja? Budućnost se ispromašivala i pogurala Sutjesku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.02.16. | 21:30

Nešto ranije Igokea je rutinski savladala Zadar...

Košarkaši Sutjeske ostali su u životu kolo pre kraja ligaškog dela Jadranske lige, pošto su u Nikšiću tek posle produžetka uspeli da savladaju opuštenu Budućnost i tako zadrže bar teoretske šanse o opstanku u regionalnom takmičenju - 92:91 (19:21, 20:19, 26:23, 21:23, 6:5).

Izabrane vesti

Od prvog minuta utakmice bilo je jasno da gosti iz Podgorice razmišljaju više o plej-ofu. što je Sutjeska iskoristila i napravila veliko iznenađenje. 

Đetići su trijumf su ispustili sa linije slobodnih bacanja, od čega pet u poslednjem minutu meča. Aleks Marić, Sead Šehović i Džulijus Dženkins bili su neprecizni sa penala u dodatnih pet minuta igre, dok je Omar Kuk imao polovičan učinak. Srećom po publiku u Nikšiću, Nemanja Vranješ bio je mirne ruke, a pobedu je potvrdio Radosav Spasojević, takođe sa linije za slobodna bacanja. Pre toga Budućnost je napravila grešku kod napada za pobedu kada je Dženkins ušao u dvokorak, a zatim se odlučio za asistenciju Aleksu Mariću. Lopta je umesto u ruke iskusnog centra otišla u aut. 

Interesantno, Budućnost je meč završila sa deset ubačenih trojki, ali čak petnaest nerealizovanih slobodnih bacanja. 

Pobednički tim predvodio je Vranješ sa 28 poena, a 20 koševa dodao je Spasojević. Na drugoj strani Dženkins je imao 22, a Bojan Subotić 18 poena.

Nešto ranije košarkaši Igokee savladali su Zadar u Laktašima rezultatom 77:73 i tako napravili veliki iskorak ka opstanku u regionalnom takmičenju. 

Zadar je u dobrom delu utakmice bio potpuno deklasiran zahvaljujući izvrsnom izdanju Vuka Radivojevića, koji je meč završio sa 28 poena (5/7 za tri), te Danila Šibalića i njegovih 18 poena. U trećem kvartalu razlika je iznosila 20 poena u korist Igosa, a posle velikog pada u poslednjih deset minuta Zadar je uspeo samo da stigne do časnog poraza. Ekipu sa hrvatskog primorja predvodio je Boris Barać sa 18 poena.

ABA LIGA – 25. KOLO

Petak:

MZT – Tajfun 77:70
/M. Luković 19 – Klark 16/

Subota:

Metalac – Olimpija 74:61
/Majstorović 19 – Robinson 12/

Krka – Mega Leks 74:57
/Lapornik 18 - Ivanović 23/

Nedelja:

Igokea – Zadar 77:73

Sutjeska – Budućnost 92:91
/Vranješ 28 - Dženkins 22/

Ponedeljak:

18.00 Cibona – Crvena zvezda
20.00 Partizan - Cedevita

(FOTO: ABA LIGA / Sutjeska/Foto MM)


tagovi

Sutjeska NikšićOmar KukNemanja VranješJadranska ligaDžulius DženkinsBudućnost PodgoricaAleks Marić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara