""
""

Stara Dama igrala prljavo i dekadentno, ali ukočila Monako: Juventus posle 12 godina u polufinalu Lige šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.04.15. | 22:35

Monako posebno na početku drugog poluvremena pritiskao italijanskog šampiona, ali nije uspeo – 0:0

Oni su Alegrijevi učenici, a sledbenici Nikola Makijavelija. Nisu fudbaleri Juventusa birali sredstva u revanšu sa Monakom kako bi bi se domogli cilja, igrali su prljavo i dekadentno, sledeći decenijski stil italijanskih ekipa, ali su Kneževinu napustili uzdignutih ruku – 0:0. Malo ko će imati šta da prigovori ekipi iz Torina što nisu pet para davali za umetnički utisak, jer je Juventus posle 12 godina otišao u probrano društvo, među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu.

Grmeće u Monaku posle 180 minuta dvoboja na krampon i lakat, ali ne i na gol više. Pozivaće se da je škotski arbitar Kolum progledao kroz prste Kjeliniju posle igranja rukom u 48.sekundi, apostrofiraće i detalj kada je Kondogbija zaustavljen čeličnim sendvičem sredinom drugog poluvremena. Ništa im neće vredeti. Čak i oni koji će reći da je Monako oštećen, složiće se u oceni da je iskusna ekipa Juventusa odigrala taktički savrešeno (opet sledeći postulate italijanskog fudbala), i na taj način nadogradila minimalac iz Torina.

Izabrane vesti

Malo toga je moglo da se vidi na stadionu Monaka. Četa Leonarda Žardima ponovo je demonstirala Ahilovu petu koja je prati kao zla kob cela sezone-slabu završnicu. Juventus, sa druge strane, šćućuren na svojoj polovini imao je samo jedan šut u okvir gola hrvatskog reprezentativca Subašića. Propustio je Tevez odličnu šansu u finišu prvog poluvremena. Taj detalj i opisani sporni momenti predstavljali su srž viđenog u Monaku.

Kada je video da nema gde u šahovskoj partiji sa Juventusom Leonardo Žardim je žrtvovao vezistu Tulalana i na teren poslao starog fudbalskog šmekera Berbatova. Počeli su od tog trenutka domaći igrači direktnije da napadaju, tražili su i provocirali grešku poslednje linije italijanskog šampiona. Nije vredelo. I kada se činilo da mat neizbežen Bufona je spasio Patris Evra koji je iščupao loptu sa gol linije. U prolaz dalje “ugradio” se naravno i legendarni čuvar mreže koji je na fantastičan način osujetio Berbatova u 56.minutu

Imao je Monako period ozbiljne inicijative. Držao je igrače Juventusa na svojoj polovini, disali su na škrge Italijani... Serija prekida,ipak, nije garancija da ćete pogoditi mrežu Juventusa čiji tim je satkan od prevejanih i prekaljenih igrača. Istina je da se Juventus na mala vrata provukao u polufinale Lige šampiona.

Slažete se da je tada najopasniji?

Monako - Juventus 0:0

Stadion: Luj II

Gledalaca: 18.000

Sudija: Vilijam Kolum (Škotska).

MONAKO (4-2-3-1): Subašić - Rađi, Fabinjo, Abdenur, Kurzava -

Mutinjo, Tulalan (od 46. Berbatov) - Bernardo Silva, Kondogbija, Fereira Karasko – Marsijal (od 76. Germain)

JUVENTUS (3-5-2): Bufon - Barzalji, Bonući, Kjelini -Lihtštajner, Markizio, Pirlo, Vidal, Evra – Morata (od 69. Ljorente), Tevez.

(Foto Action Images)


tagovi

Đanluiđi BufonDimitar BerbatovĐorđo KjeliniEvropaFrancuskaItalijaJuventusLiga šampionaMasimilijano AlegriMonako

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara