""
""

Steaua na krilima srpskog Rumuna izbacila Ajaks posle penal serije!

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.02.13. | 23:56

Rumuni nadoknadili dva gola šprednosti holandskog tima i posle penal ruletu se plasiralu među 16 najboljih u Ligi Evrope

 

Izabrane vesti

Liverpul i Sparta večeras nisu napravili čudesne podvige, ali zato jeste Steaua! Nekadašnji šampion Evrope je napravio senzaciju i eliminisao četverostrukog evropskog prvaka Ajaksa.

Steaua je posle 90 minuta borbe imala identičnih 2:0 kao iz orvog meča. Rumun srpskog porekla Jasmin Latovljević je u 60. minutu nagovestio veliku veče na Genčea stadionu. Sjajno je umakao odbrani Ajaksa po levom boku, izašao sam na golmana gostiju i prebacio ga za vođstvo od 1:0. Steaua je nastavila da atakuje i konačno se trud isplatio u 76. minutu kada je najveća nada rumunskog fudbala Vlad Čiričez fenomenalnim volejom postavio egal rezultat!

Tada je Ajaks preuzeo incijativu i u produžecima imao četiri sjajne šanse za gol. Steaua je imala sreće i došla do penal serije gde je Fortuna opet bila njen saveznik. Pogađali su Rusesku, Nikolić, Filip i Latovlević koji je dao odlučujući penal, dok su kod Ajaksa precizni bili Eriksen i De Jong, ali su promašili Šene i Moisander, pa Steaua ide na megdan Čelsiju.


tagovi

AjaksEvropaHolandijaJasmi LatovlevićLiga EvropeSteauaVlad Kirikeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara