""
""

Steaui ukradena pobeda, ali nepobedivi marš ka tituli se nastavlja

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.04.13. | 21:48

Ekipa iz Bukurešta žestoko oštećenja na gostovanju Klužu koje je završeno bez golova, ali su joj u narednih šest kola potrebna četiri boda da i matematički osigura šampionsku krunu, prvu posle šest sezona

 

Izabrane vesti

Steaua nije pobedila u Klužu protiv najvećeg rivala iz prethopdnih par godina, ali šampionska titula nije pod znakom pitanja. Velikan iz Bukurešta je odigrao bez golova na gostovanju Klužu, a mogli su i da pobede da ih sudija Hategan nije žestoko ošteteio ili da je Raul Rusesku iskoristio makar jednu od nekoliko stopostotnih prilika.

Duel dva rivala između kojih je prethodnih godina bilo mnogo trzavica i varnica je završen bez golova, ali uzbuđenja je bilo. Osima dve solidne prilike u prvih pola sata, Kluž nije uradio ništa vredno pomena na debiju novog trenera Eugena Trike. Steaua je dominirala i opsedala gol Felgueiraša. Najbolju priliku je imao Rusesku u 30. minutu kada je lopta prosle njegovog šuta definitivno prešla gol liniju, ali sudija Hategan to nije video, a golman Felgueiraš je izbacio loptu iz gola. Uzaludni su bili protesti gostujućih fudbalera...

Do kraja meča, Rusesku je imao još dve zicer prilike, Kirikez je uzdrmao stativu, Burčeanu imao jednu odličnu priliku, ali mreža Kluža kao da je bila začarana.

Ipak, ni ovaj remi neće usporiti Steauu ka osvajanju šampionske krune. Šest kola pre kraja imaju 14 bodova više od drugoplasiranog Petrolula i ukupno četiri boda su im potrebna da i matematički overe titulu. Prvu posle šestogodišnjeg posta i ukupno 24. u klupskoj istoriji.

Steaua je večeras nastavila i dve sjajne serije. Ni 15. meč uzastopno nisu poraženi u duelima sa Klužom. Takođe, ovo im je bio 12. uzastopni meč u domaćoj ligi u kojoj nisu osteili gorčinu poraza. 

Steuain večiti rival Dinamo je sa 2:0 pobedio Gaz Metan i ostao u trci za treće mesto i plasman u Ligu Evrope. 

LIGA 1 RUMUNIJE, 28. kolo

Petak:
Čahlaul – Univerzitatea Kluž 2:1 (1:0)
/Akim 24, Konstantinesku 49 – Nikola 64/

Rapid Bukurešt – Turnu Severin 1:0 (1:0)
/Lonita 37/

Subota
Petrolul Ploešti – Vitorul Konstanca 3:0 (0:0)
/Junes 54, Bokila 57, 83/

Vaslui – Astra 2:1 (1:0)
/Sanmarten 43, Tamvanjera 81 – Budesku 72pen/

Nedelja:
Dinamo Bukurešt – Gaz Metan 2:0 (1:0)
/Alekse 43, Andrei Kristea 83/

Kluž – Steaua 0:0

Ponedeljak:
18.00: Panduri – Glorija
18.00: Otelul Galati – Konkordija
20.30: CSMS Jaši - Brašov


tagovi

CFR KlužDinamo BukurestEugen TrikaEvropaGaz MetanLiga 1Mario FelgueirašRaul RuseskuRumunijaSteaua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara