""
""

Stigla potvrda: Laveci ide kod Guarina za 10.000.000 evra po sezoni

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.02.16. | 13:05

Argentinac nije igrao protiv Marselja jer je ostao u Parizu da utanači detalje transfera u Kinu, a jedina nepoznanica je kada će se priključiti novom klubu

Još jedno veliko ime ide u Kinu. Kao što se i najavljivalo prethodnih dana, Eezekijel Laveci će krenuti put Dalekog istoka. Argentinac je praktično sve dogovorio sa Šangajom Šenhuom. Tamo ga čekaju Fredi Guarin, Demba Ba i Tim Kejhil, s tim što bi Australijanac narednih dana mogao da pređe u Šangaj. Trener ekipe je španski stručnjak Gregorio Manzano.

Izabrane vesti

Laveci je pristao na ponudu Kineza vredu 10.000.000 evra po sezoni za dvogodišnji ugovor. Obeštećenje će dobiti i Pari Sen Žermen, ali ono neće biti veliko (između 5.000.000 i 10.000.000 evra) jer je Laveciju ostalo manje od pola godine do isteka ugovora. Svi detalji bi trebalko da budu usaglašeni danas na sastanku Lavecijvog menadžera Alehandra Maconija i čelnika Šangaja.

Da je Laveci na pragu potpisa za Šangaj, potvrdio je i trener francuskog prvaka Loran Blan.
“Ne mogu da garantujem da će u narednih nekoliko dana i dalje biti naš igrač. Nije putovao u Marselj jer je u poslednjem trenutku odlučio da ostane u Parizu i pregovara o budućnosti. Znali smo da postoji opcija da ode u januaru i sada ostaje da se vidi kakva je njegova odluka. Takođe, moramo da odlučimo da li nam je potreban do 16. februara kada igramo u Ligi šampiona. Zavisi od povreda i kadrovske situacije u timu da li će nam biti neophodan za te utakmice. Klub pregovara sa Lavecijem i njegovim predstavnicima jer ako ga sada izgubimo, nemamo opciju da ga zamenimo”, rekao je Blan.

Kao što se može zaključiti iz Blanovih reči, jedina nedoumica je da li će Laveci ostati u klubu još neko vreme da promogne Svecima u duelim osmine finala Lige šampiona protiv Čelsija. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Šangaj ŠenhuaPari Sen Žermenmeđunarodni fudbalLiga 1KinaFrancuskaEzekijel LaveciEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara