"Igor Štimac"
"Igor Štimac"

Štimac konačno progovorio: Šukeru sam očigledno bio potreban samo za mečeve sa Srbijom

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.10.13. | 16:28

Bivši selektor Kockastih odlučio je da hrvatskim medijima kaže svoju stranu kompletne priče

Igor ŠtimacGotovo nedelju dana hrvatski mediji nisu mogli da stupe u kontakt sa bivšim selektorom Kockastih Igorom Štimcem, međutim, sada se i to promenilo. Strateg koji je sa reprezentacijom Hrvatske obezbedio baraž za Mundijal naredne godine rešio je da izađe pred javnost i kaže svoju stranu priče vezanu za svađu sa predsednikom HNS Davorom Šukerom i prvim čovekom zagrebačkog Dinama Zdravkom Mamićem

U intervjuu za Hrvatsku radio-televiziju bivši štoper splitskog Hajduka, Derbija i Vest Hema je poručio da su se kvalifikacije za njega očigledno završile onog trenutka kada su prošli mečevi sa Srbijom.
"Jasno je da je Davoru Šukeru i onima koji su u Izvršnom odboru, u situaciji kada u grupi imamo Srbiju bio potreban neko kao ja. Neko ko će znati da se nosi s medijskim pritiskom i neko ko će znati da mobilizuje momke i ceo stručni štab za takve utakmice. Ipak, očito je da su se moje kvalifikacije završile onog trenutka kada su utakmice sa Srbijom prošle", rekao je Štimac.

Izabrane vesti

Podsećanja radi, Igor Štimac je smenjen posle poraza Hrvatske od Škotske u Glazgovu sa 2:0, u trenutku kada je već bilo jasno da Kockasti neće moći da obezbede direktan plasman u Brazil. Umesto njega na mesto selektora postavljen je Niko Kovač, koji će u dvomeču sa Islandom pokušati da se domogne Svetskog prvenstva.

(FOTO: Star Sport - Peđa Milosavljević)


tagovi

Davor ŠukerEvropaHrvatskaIgor ŠtimacZdravko Mamić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara