"Stojiljković"
"Stojiljković"

Stojiljković je Bragina haubica vredna polufinala kupa, sjajna biciklica Brahimija i promašen penal spasili Porto (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.01.16. | 23:37

Dalje su se plasirali još i Žil Visente i Rio Ave

StojiljkovićPoznati su parovi polufinala kupa Portugalije: Braga - Rio Ave, Žil Visente - Porto! Braga je došla do trijumfa nad Arukom od 2:0, a pored autogola Bastosa pogodak za domaće postigao je i Nikola Stojiljković. On je u 60. minutu pokazao sjajnu spretnost i okretnost, poslao je loptu u mrežu golmana Pavela Kišeka čime je stavio tačku na svako pitanje o pobedniku ovog duela. Proslava pokazuje koliko je bivšem špicu Čukaričkog važan ovaj pogodak, osmi u sezoni gledajući ligu i kup.

Izabrane vesti

Porto je imao veoma težak i neugodan posao na gostovanju Boavisti. Srećom po goste, imali su raspoloženog Jasina Brahimija. On je u 26. minutu pokazao izuzetnu tehniku, individualnim kvalitetom, odnosno "biciklicom" izbacio je celu odbranu Boaviste i poslao loptu u malu mrežu. Čitav posao Zmajevima je pokvario je Đaneli Imbula koji je u 68. minutu dobio direktan crveni karton. On je na meti mnogih inostranih klubova, a Porto za njega traži 25.000.000 evra. Boavista je imala priliku da izjednači rezultat u 95. minutu, i to iz penala, ali je Daglas Abner bio neprecizan.

Prolazak dalje obezbedili su i Žil Visente koji je golom Peksa savladao Nasional na svom terenu, a Rio Ave je kao domaćin bio još ubedljiviji protiv Eštorila (3:0).

Kup Portugala - rezultati

Žil Visente - Nasional 1:0 (1:0)
/Peks 31/

Rio Ave - Eštoril 3:0 (1:0)
/Tarantini 7, Krovinović 53, Edimar 77/

Braga - Aruka 2:0 (0:0)
/Bastos 57(ag), Stojiljković 60/

Boavista - Porto 0:1 (0:1)
/Brahimi 26/

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Printskrin)


tagovi

Žil VisenteRio AvePortugalPortoNikola Stojiljkovićmeđunarodni fudbalKup PortugalijeEvropaBrahimiBraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara