"Džo Alen"
"Džo Alen"

Stouk za pet sati potrošio 21.500.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.07.16. | 22:16

Potpisali Džo Alen i čudo iz Kaira

Džo AlenKakav dan za navijače Stouka. Kompletan prelazni rok čekali su na stadionu „Britanija“ pojačanja, a onda su u razmaku od samo pet sati stigla - dva. Potersi su potvrdili da su njihovi novi članovi Džo Alen (26) iz Liverpula i Ramadan Šobi (19) iz Al Ahlija.

Obojica igraju u veznom redu, a na njihove transfer menadžer Mark Hjuz potrošio je zbirno 21.500.000 evra.

Izabrane vesti

Veći deo otišao je na ime obeštećenja Liverpulu za transfer Džoa Alena. Velški reprezenativac, koji od dolaska Jirgena Klopa nije imao veliku minutažu na Enfildu, stigao je u poslu vrednom 15.500.000 evra. Sa Stoukom je potpisao ugovor na pet godina, uz napomenu da su Crveni uspeli da za njega dobiju sasvim pristojan novac.

Doduše, ne onoliko koliko su ga leta 2012. platili Svonsiju (razlika je 3.500.000 evra, odnosno oko 1.500.000 po tadašenjem kursu), mada dovoljno ako se zna da naredne sezone ne bi igrao, jer je na uvodnom pripremnim mečevima Marko Grujić pokazao da se nameće za pozicuiju u centralnom delu veznog reda.
Bio sam uzbuđen prvi put kad sam čuo da me Stouk traži, sad sam još više, pošto je kompletan posao završen. Drago mi je što se sve okončalo brzo i što ću odmah moći da se priključim novim saigračima na Floridi“, poručio je Alen pred odlazak u Sjedinjene Američke Država, gde će ekipa Marka Hjuza obaviti veći deo priprema pred start nove sezone Premijer lige.

Ramadan ŠobiPre Alena, ugovor sa Stoukom overio je i Ramadan Šobi. Reč je o 19-godišnjem krilnom vezisti, koji je došao iz egipatskog Al Ahlija, sa kojim je prošle sezone osvojio titulu, pod trenerskom palicom Martina Jola, nekadašnjeg stratega Fulama i Totenhema, koji ga je sigurno upoznao sa zahtevima fudbala u Premijer ligi.

Šobi, rodom iz Kaira, bio je najbolji igrač svoje ekipe, pravo čudo od deteta na prostorima severne Afrike, dao je 14 golova i upisao 13 asistencija na 67 utakmica u različitim takmičenjima.

Odigrao je i šest utakmica za A reprezentaciju Egipta.

(FOTO: Action images)


tagovi

TransferiStoukRamadan ŠobiPremijer ligaletnji prelazni rok 2016EvropaEngleskaDžo Alen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara