"Andrea Stramaćoni"
"Andrea Stramaćoni"

Strama nema dilemu: Roma je broj 1 u Italiji!

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.01.15. | 19:02

“Mislim da je potrošena energija u Ligi šampiona ostavila traga na njima, ali su sada sigurno napunili baterije. Dolaze na naš stadion po tri boda I moraćemo da damo sve od sebe da ih sprečimo u tome”, poručio je trener Udinezea uoči sutrašnjeg okršaja sa Rimljanima (12.30)

Andrea Stramaćoni

Strama hvali “svoje”! Udineze i Roma sastaće se u nedelju (12.30) na Friuliju u meču 17. kola Serije A, a trener Zebreta Andrea Stramaćoni nahvalio je klub u kojem je nekada radio kao pomoćnik istakavši da su Rimljani trenutno tehnički najbolja ekipa u Italiji.

Izabrane vesti

Sadašnji trener Udinezea nekada je radio u Romi, gde je bio asistent Brunu Kontiju, a imao je priliku i da samostalno vodi nekoliko Vučicinih filijala. Pespektivni stručnjak koji je rođen u Rimu sipao je pohvale na račun kluba u kojem je stekao važno trenersko iskustvo.
“Kada se radi o tehničkim kvalitetima, oni su najbolji u Italiji. Mislim da je potrošena energija u Ligi šampiona ostavila traga na njima, ali su sada sigurno napunili baterije. Dolaze na naš stadion po tri boda i moraćemo da damo sve od sebe da ih sprečimo u tome”, istakao je popularni Strama.

Pred ekipom iz Udina stoji veliki izazov, a sa stvar bude gora Stramaćoni neće moći da računa na nekoliko važnih igrača za taj meč. Ipak, mladi strateg ne želi da traži izgovore i poručuje da njegov tim ima kvalitet da se suprotstavi favorizovanom rivalu i bez povređenih startera.
“Sutrašnji sastav je proizvod vanredne situacije koja je nastala kao posledica povreda. Nedostajaće nam Emanuel Badu, Tomas Herto, Đanpjero Pinci i Murijel. Ipak, nemam naviku da pričam o onima kojih nema i igrači koji će sutra istrčati na teren imaju moje apsolutno poverenje i verujem da će se dobro pokazati. Moramo biti opasni sa igračima koji su nam na raspolaganju i moramo se boriti za svaku loptu. Nakon ove utakmice Roma igra derbi sa Lacijom, ali sigurno će doći u Udine po tri boda. Biće to dobar test za nas, možemo do pobede ako budemo odigrali kako umemo”, dodao je Stramaćoni.

(FOTO: Action Images)


tagovi

UdinezeSerija ARomaItalijaEvropaAndrea Stramaćoni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara