""
""

Strašni Kuma Babakar utišao Olimpijski stadion! Fjorentina u 92. minutu do velikog remija u Kijevu, Tomović umalo tragičar (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.04.15. | 22:59

Fenomenalni Senegalac sjajno reagovao u kaznenom prostoru domaćina i doveo svoj tim u bolju situaciju pred revanš u Firenci. Srpskog defanzivca pogodila lopta kod vodećeg gola ukrajinskog kluba i prevarila golmana Fjorentine - 1:1

Gotovo sat vremena Dinamo Kijev je za pola koraka bio bliži polufinalu Lige Evrope od Fjorentine, koja je na Olimpijskom stadionu gubila minuimalnim rezultatom, zahvaljujući pogotku Džermejna Lensa u 36. minutu, ali je sve to u drugom minutu nadoknade vremena promenio "džoker" Vinćenca Montele - Kuma Babakar, koji je sjajnom reakcijom u šesnaestercu domaćih doneo izjednačenje svom timu - 1:1 (1:0).

Izabrane vesti

Italijani tokom prvih 45 minuta bili agilniji tim, ali je nekako sve što je uradio Sergeja Rebrova bilo daleko konkretnije na ovoj utakmici, pa je domaćin sasvim zasluženo došao do slavlja.

Kijevljane je u 36. minutu pogledala sreća. Bujalski je ostavio loptu Džermejnu Lensu na levoj strani, Holanđanin je napravio korak ka sredini, usledio je projektil koji se odbio od noge Nenada Tomovića, potpuno promenio smer i završio u levom uglu Netovog gola.

Pre toga gosti su dva puta ozbilnjo pripretili. Prvo Milan Badelj u 20. minutu, a pet minuta kasnije i Mario Gomez, čiji je udarac završio u spoljnom delu mreže Dinama.

U drugom poluvremenu domaćin je dugo uspeovao da ukroti gotovo svaki eventualni pokušaj gostujućeg tima, koji je bio bezopasan sve do same završnice meča.

Ipak, u 76. minutu Olimpijski stadion u Kijevu je mogao da doživi pravi šok, ali je udarac glavom Borhe Valera završio na stativi gola Aleksandra Šovkovskog.

Kada su to "preživeli" Kijevljani su mogli daleko lakše da dišu, ali su fizički potpuno potonuli u finišu meča, što je Fjorentina znalački iskoristila i revanš čeka sa velikom dozom samopouzdanja.

Veliki broj prilika, ali nažalost ni jedan pogodak, viđeni su na Jan Brejdel stadionu u Brižu, gde su domaći Klub Briž i ukrajinski Dnjepar odigrali bez golova, pa ravnopravnih šansi čekaju revanš u Ukrajini.

Izuzetno agilan u gostujućem timu bio je sjajni Evgen Konopljanka, kome je u nekoliko navrata fantastični Metju Rajan skidao lopte praktično iz gola.

DINAMO KIJEV - FJORENTINA 1:1 (1:0)
/Lens 36 - Babakar 90+2/

DINAMO KIJEV (4-2-3-1): Šovkovski – Kačeridi, Silva, Dragović, Antunes (od 24. Vida) – Sidorčik (od 86. Belanda), Ribalka – Jarmolenko, Bujalski (od 80. Čumak), Lens – Teodorčik.

FJORENTINA (4-3-3): Neto – Tomović, Savić, Rodrigez, Alonso – Valero (od 83. Akvilani), Badelj, Fernandez – Hoakin (od 68. Vargas), Salah, Gomez (od 77. Babakar).

LIGA EVROPE - četvrtfinale (prvi mečevi):

Sevilja - Zenit 2:1 (0:1)
/Baka 73, Suarez 87 - Rjazancev 29/

Klub Briž - Dnjepar 0:0

Dinamo Kijev - Fjorentina 1:1 (1:0)
/Lens 36 - Babakar 90/

Volfsburg - Napoli 1:4 (0:2)
/Bentner 80 - Iguain 15, Hamšik 23, 64, Gabijadini 76/

Revanši su 23. aprila.

(FOTO: Action images)


tagovi

ItalijaFjorentinaEvropaVolfzburgSerija ANenad TomovićKuma Babakar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara