""
""

Strašno je jaka Darušafaka! Blat i američka vojska oduvali Real Madrid

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.12.16. | 19:56

Tim Dejvida Blata u moćnom stilu oborio na kolena još jednog favorita za titulu

Darušafaka možda jeste instant proizvod evropske košarke i svojih bogatih vlasnika, ali je isto tako i opasna pretnja aktuelnim vladarima u Evroligi. CSKA je već na svojoj koži osetio moć skupocenog Dogušovog projekta, a večera je surovu lekcijiu od Blata i raspucanih Amerikanaca iz Darušafake dobio i Real Madrid - 81:68.

Izabrane vesti

Kraljevići su prošli još gore nego Armejci. Iako su odlično počeli i u dobrom delu prvog poluvremena kontrolisali situaciju, brutalno su naokautirani na prelazu iz druge u treću četvrtinu.

Na krilima centarske linije Rejes - Ajon, Madriđani su preuzeli komandu sredinom prve četvrtine i počeli da povećavaju prednost. Dvojica centara su pravili velike probeme Erdenu i visokim igračima Darušafake, ali kada je veliki košarkaški um Dejvid Blat našao rešenje za taj problem, Realu je odzvonilo. Pogotovo što nije bilo povređenog Serhija Ljulja koji je srce i duša ovog tima da malo poveže redove razbijene Lasove vojske.

Raspucala se američka divizija u zelenim dresovima i počela da teroriše Kraljevski klub. Real je u drugoj četvrtini imao plus 10 (29:19), ali tada je krenuo pad. Klejburn, Moerman, Vonamejker i kompanija su počeli da pune koš Španaca. Darušafaka je pri rezultatu 23:31 napravila furioznu seriju od 18:0 koja je počela krajem druge i završila se sredinom treće čevrtine.

Real ja pao u nokadaun iz kojeg se nije ustajao. Sarušafaka je stigla do prve dvocifrene prednosti (44:34). Real je u intervalu od 15 minuta postigao samo 11 poena?!

A onda se u poslednjem periodu razgoropadio Bred Vonamjker koji je zasuo Kraljevski klub dalekometnim hicima i strašnim ualzima. U poslednjoj četvrtini je razbio Real u paramparčad i za tih 10 minuta ubacio čak 16 poena. Španci nisu imali ideju kako da ga zaustave, a Darušafaka je otišla na ogromnih 22 poena prednosti (79:57). Na kraju je Real uspeo da spusti na podnošljivih 13 razlike...

Sa 27 poena, Vonamejker je bio najbolji pojedinac meča uz sjajnih 4/6 za tri i 4/6 za dva poena. Klejburn je dodao 14, a Moerman 12 poena. na drugoj strani se istakao samo veteran Rejes sa 16 poena. Darušafaka je za tri poena šutirala 9/18, a Real očajnih 6/26. 

EVROLIGA, 12. KOLO:

Četvrtak:
Uniks - Baskonija 91:92
/Lengford 28 - Larkin 22/

Darušafaka - Real Madrid 81:68
/Vonamejker 27 - Rejes 16/

19.00 Žalgiris - Olimpijakos
20.00 Crvena zvezda - Makabi Tel Aviv
20.45 Bamberg - Efes

Petak:
18.00 Galatasaraj - Armani
18.30 CSKA Moskva - Barselona
20.45 Panatinaikos - Fenerbahče

(FOTO: MN Press)


tagovi

Real MadridEvroligaBredli VonamejkerAdrijen Moerman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara