""
""

Stravično: Sudar u Formuli 3 gde sve leti u vazduh (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 23.05.16. | 14:35

Na prvoj trci šampionata Formule 3, Čong Li udara sa zadnje strane u bolid Rajana Tvitera, posle čega nastaje pravi pakao na stazi Spilberg u Austriji

Ako ste mislili da je Hamiltonov i Rozbergov udes na Velikoj nagradi Španije spektakularan, strašan ili zabrinjavajući po takmičarsku bezbednost, onda se grdno varate.

Formula 3 je pravi haos, a ono što se desilo predhodnog vikenda u Austriji na prvoj trci u šampionatu nije za priču već za gledanje. Na Spilbergu je došlo do apokaliptične scene i udesa koji je presedan i do sada nije viđen. Sve se desilo kada je kineski vozač Čong Li bukvalno proleteo i razneo zadnji deo bolida Amerikanca Rajana Tvitera. Njegova formula je tada bukvalno odletela u vazduh, i napravila nešto što bi se u atletskom žargonu moglo nazvati višestrukim saltom.

Izabrane vesti

Da zbrka bude još veća u udes se „umešao“, ili bolje rečeno uleteo i Pedro Pike koji nije uspeo na vreme da zakoči kada je naleteo u gomilu rasutih delova bolida, pošto u tom trenutku kompletnog vozila na stazi nije ni moglo biti.

Prizor je više nego stravičan, ljudskih žrtava nema, mada se to u trenutku sudara nije moglo niti smelo da tvrdi. Upozoravamo vas da je scena u kojoj Čong Li sa svojim bolidom pravi karambol na stazi veoma uznemirujuća, ali da dokazuje koliko auto sport može da bude opasan po život takmičara.

(Foto: Print Screen)


tagovi

Formula 3

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara