""
""

Stvoreni jedno za drugo - PSV i MVG! Opet je krenulo divno... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.01.17. | 21:18

Otišao je Lusijano Narsing ali se vratio miljenik navijača u Ajndohovenu i pogodio na debiju

Ajndohoven i PSV su njegova sudbina i njegova teritorija na kojoj se oseća najlepše. Nekada veliki talenat holandskog fudbala Marko van Ginkel je počeo novu epizodu u Ajndhovenu kako se samo poželeti može - golom na debiju kojim je otvorio vrata pobede.

Izabrane vesti

Van Ginkel je u drugom delu prethodne sezone blistao na pozajmici u Ajndhovenu i oživeo je karijeru posle loših epizoda u Stouku i Milanu gde je igrao kao pozajmljen igrač Čelsija koji nije verovao u njega. U 13 utakmica je postigao osam golova, bio ključni igrač u osvajanju titule i osvojio je srca navijača PSV Ajndhovena. Posle osvajanja šampionske krune je rešio da se vrati u Čelsi, da pokuša još jednom...I pogrešio!

Proveo je celu polusezonu na margini prvog tima Plavaca, nije igrao i opet je pao u zaborav. PSV se opet javio da ga spasi i ove zime je došao na novu pozajmicu u Ajndhoven. Večeras je po drugi put debitovao u dresu Filipsovaca i uradio je to na sjajan način. Bio je najbolji u pobedi nad Ekscelziorom od 2:0 kojom je šampion ostao u trci sa liderom Fajenordom i ljutim rivalom Ajaksom.

Van Ginkel se odmah našao u startnih 11, igrao je odlično i posle nekoliko opasnih pokušaja je u 34. minutu načeo goste iz Roterdama posle lepe asistencije Ramzelara. PSV je pobedu potvrdio golom Propera posle kontre i fenomenalne asistencije Gvardada. Navijači PSV Ajndhovena sa pravim Van Ginkelom neće mnogo žaliti za Lusijanom Narsingom koji je prešao u Svonsi... 

Groningen je sa 4:1 pregazio u gostima Herakles, a vredi istaći sjajan gol ameirčkog defanzivca Pejna. Dvostruki strelac je bio Mahi

Iranski napadač Reza Gučanedžad je dva gola u intervalu od dva minuta doneo Herenvenu pobedu od 2:0 nad Den Hagom koji se nalazi u teškoj situaciji, pa ni treneru Željku Pteroviću više nije siguran posao. 

EREDIVIZIJA, 18. KOLO

Petak:

Go Ahed Igls - AZ Alkmar 1:3 (0:0)
/Antonio 89 penal - Veghorst 69, Jahanbakš 85, 90+3 penal/

Subota:

Herenven - ADO Den Hag 2:0 (0:0)
/Gučanedžad 63, 64/

Herakles - Groningen 1:4 (0:3)
/Van Miehem 90 - Mahi 30, 87, Pejn 34, Serlot 39/

PSV - Ekscelsior 2:0 (1:0)
/Van Ginkel 34, Proper 59/

Sparta - Utreht 1:2 (1:0)
/Kalero 26 - Jansen 52, Peterson 88/

Nedelja:

12.30: Roda - Fajenord
14.30: Cvole - Ajaks
14.30: Vitese - Tvente
16.45: Viljem II - NEC 

(FOTO: Action Images)


tagovi

PSV AjndhovenMarko Van GinkelHolandijaHerenvenGroningenEvropaEredivizijaEkscelziorDejvi Proper

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara