"Suarez"
"Suarez"

Suarez je izgubio samokontrolu, potreban mu je psiholog!

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.06.14. | 18:12

„Sličan slučaj je i kod Balotelija, ali on nije toliko izražen kao kod Suareza. On za sada hoda po ivici“, kaže profesor psihologije u sportu dr. Ljubiša Lazarević

SuarezLuis Suarez definitivno je postao velika opasnost za sve protivnike. Može da vas pretrči, predribla, postigne gol(ove), ali i da vas ujede. To su na svom ramenu ili ruci osetili Otman Bakal, Branislav Ivanović i, na kraju, Đorđo Kjelini.

Iako je reprezentativac Urugvaja pre SP u Brazilu poručio da se promenio i da će to demonstrirati u predstojećem periodu, otisak zuba na ramenu štopera Italije još jednom je pokazao da vuk dlaku menja, ali ćud nikad.      

Izabrane vesti

Direktora Više škole za fudbalske trenere i profesora psihologije u sportu dr. Ljubišu Lazarevića ne iznenađuje to što su igrači počeli da se tuku i ujedaju na terenu pred milionskim auditorijumom.
„Fudbal je odavno izašao iz okvira pristojnosti, vrednosti, zahteva, autentičnosti, već je postao komercijalni prostor, gde se gleda ko je bolji i ko će više da profitira. Pritisak je ogroman, neizdrživ, pa mnogi u želji da ispune cilj gube kontrolu nad sobom. Svašta se događa na terenu, udaranje sa i bez lopte, vazdušni dueli sa visoko podignutim laktovima u nameri da se povredi protivnik, pa čak i ujedanje kao što je to učinio Suarez. A to mu je već treći put“, kaže Lazarević za MOZZART Sport.

Profesor psihologije u sportu podseća da se fudbal dosta promenio i da više ništa ne sme da se prepušta slučaju.
„U modernom fudbalu bitna je brzina, reakcija, opažanje, predviđanje. Psihološki momenat je jako bitan i tu je potrebna dobra priprema. Mnoge ekipe imaju psihologa u svojim redovima. Trener je nekada imao tu ulogu, ali sada su potrebni eksperti, koji će da koordiniraju. Ogromni su ulozi u igri i zato pojedini igrači nemaju kontrolu nad sobom. Suarez je klasičan primer kako to izgleda kada nekome izmakne samokontrola“.

Lazarević podseća da ima dosta igrača koji pretenduju da krenu stopama Suareza.
„Sličan slučaj je i kod Balotelija, ali kod njega nije toliko izraženo kao kod Suareza. On za sada hoda po ivici“.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalLuis SuarezJužna AmerikaBrazil2014DBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara