""
""

Šuker uspeo - dobio podršku 34 saveza i ušao u Izvršni odbor UEFA

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.03.15. | 14:55

Još nije poznato da li je legendarni hrvatski fudbaler na Kongresu UEFA dobio podršku i FSS-a, odnosno da li je Tomislav Karadžić ipak odlučio da promeni odluku posle negativne reakcije javnosti u Srbiji

Predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) Davor Šuker izabran je na Kongresu Evropske fudbalske unije (UEFA) u Izvršni odbor te organizacije.

Izabrane vesti

Šuker je u prvom krugu izabran u to najviše telo UEFA sa 34 glasa zemalja članica, a bilo mu je potrebno 28.

Njegov mandat u Izvršnom odboru trajaće četiri godine. Šuker je prvi Hrvat u Izvršnom odboru UEFA, telu koje odlučuje o svim ključnima pitanjima u evropskom fudbalu.

U glavnom gradu Austrije u toku je 39. redovni Kongres UEFA na kojemu je sadašnji predsednik Mišel Platini dobio novi mandat na toj funkciji.

Bivši hrvatski reprezentativac prošle nedelje boravio je u Srbiji kako bi dobio podršku čelnika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

FSS je prvo podržao njegovu kandidaturu, ali je nakon protesta Koalicije udruženja izbeglica Srbije i činjenice da se Šuker svojevremeno fotografisao na grobu ustaškog vođe Ante Pavelića u Madridu, saopštio da se neće javno izjašnjavati o podršci.

(FOTO: Action Images)


tagovi

međunarodni fudbalHrvatskaEvropaDavor Šuker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara