"Bilo je vatre kao i uvek"
"Bilo je vatre kao i uvek"

Superklasiko: Kad nema Mesija pogađa Laveci! Lima uzvratio volejom, Luiz dobio crveni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.11.15. | 09:47

Mnogo šansi, driblinga, šuteva... A, bilo je i vatre

Bilo je vatre kao i uvekPrvo poluvreme Argentini, drugo Brazilu. Na kraju 1:1. Tako bi se u najkraćem mogao opisati duel Gaučosa i Selesaa u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Ezekjel Laveci iskoristio je u 34. minutu dobru asistenciju Gonzala Iguaina, dok je Lukas Lima pogodio za izjednačenje i konačnih 1:1 u 58. minutu.

Argentina je bila bolji rival u prvih 45 minuta. Napadali su Gaučosi iz svih oružja, ali lopta nije htela u gol. Brazil se povukao, malo podlegao atmosferi i dopustio domaćima da diktiraju ritam. To im se obilo u glavu u 34. minutu kada je Gonzalo Iguain lepo zavrnuo u peterac, a Laveciju je preostalo da samo ćušne loptu u gol.

Izabrane vesti

Već pri kraju prvog dela videlo se da Brazil počinje da "igra fudbal". Vezani napadi na kraju prvog, i početkom drugog poluvremena doneli su rezultat. Opsada gola Romera u 58. minutu nije mogla nikako drukčije da se završi nego pogotkom. Prvo je Daglas Kosta, koji je svojim ulaskom uneo dosta krvi u igru, glavom zatresao prečku, na loptu je naleteo fudbaler Santosa Lukas Lima i lepim volej udarcem doneo izjednačenje gostima.

Do kraja je bilo šansi na obe strane, ali ne i golova. David Luiz je posle jednog kornera mogao da obezbedi Selesau sva tri boda, ali je lopta "ošišala" prečku. Ipak, Luiz je bio u glavnoj ulozi, ali kada je u 87. minutu dobio crveni karton posle duela sa Lukasom Biljom.

Posle tri odigrana kola kvalifikacija Brazil ima pobedu, remi i poraz i nalazi se na četvrtom mestu s četiri osvojena boda, dok je Argentina na pretposlednjoj 9. poziciji s dva remija i porazom.

Ovo je prvi nerešen meč ovih reprezentacija još od oktobra 2011. godine kada je takođe bilo 1:1.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Printskrin)


tagovi

reprezentativni fudbalJužna AmerikaEzekijel LaveciBrazilArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara