"Aleksandar Čavrić"
"Aleksandar Čavrić"

SUPERLIGA: Gosti se častili, OFK eksplodirao u Ivanjici

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.11.13. | 15:28

Beograđani savladali Javor sa 3:1. Nišlije slavile u Pećincima i probile se do četvrtog mesta na tabeli, Rad utišao 4.000 navijača u Kruševcu

Aleksandar ČavrićUvreženo mišljenje da je domaći teren velika prednost na ispitu. Uvodne tri utakmice 11. kola Superlige su, naime, pripale gostujućim timovima, pošto su Radnički Niš, Rad i OFK Beograd bili kobni po, redom, Donji Srem, Napredak i Javor.

Najubedljiviju partiju pružio je OFK Beograd, koji je u eksplodirao u Ivanjici i Javor pozdravio sa tri bombe u mrežu – 1:3.
"Moram da kažem da sam iznenađen kvalitetom utakmice koju su odigrali naši mladi momci", iskren je Zlatko Krmpotić, šef struke OFK Beograda.

Izabrane vesti

Trener Javora Bogić Bogićević ostao je da čeka prvenac na domaćem terenu još od senzacionalne pobede nad Crvenom zvezdom na startu sezone.
"Već možemo da govorimo o strahu igranja kod kuće i velike nervoze koja se uvukla u igrače. Takođe, već četvrti put nam se dešava da pitanje pobednika u Ivanjici rešavaju evrogolovi".

Inače, domaće je načeo Darko Micevski evrogolom sa distance, da bi ih dokrajčio Aleksandar Paloćević, prvo asistencijom ka Aleksandru Čavriću, a potom i dalekometnim hicem sa 25 metara. Podsetimo, pre samo tri dana Paločević je sa dva gola izbacio i užičko Jedinstvo u Kupu. Momak u formi.

Utisak za Javor donekle je popravio utešni gol 19-godišnjeg Bojana Čečarića na prvenstvenom debiju u Javoru. Mladi napadač je debi u prvom timu Javora imao u porazu od Napretka u Kupu kada je u igru ušao u 76. minutu.

Ipak, bodovi su otišli za Beograd, pa je OFK odmakao od zone ispadanja. U kojem su i posle 11. kola Donji Srem i Rad, iako su deca sa Banjice danas uspele da iznenade Kruševac i makar uvećaju šanse za opstanak pošto su posle 0:1 u Kruševcu na deobi 14. mesta sa Slobodom.

Uostalom, po kvalitetu, ili bar talentu, Rad svakako ne pripada drugoj ligi. Mada, pred 4.000 i više hiljada navijača na stadionu Mladost i sreća je pogledala goste sa Banjice.

Jedini gol na meču pao je u 18. minutu kada je Nemanja Krznarić zaustavio udarac Uroša Đurđevića, ali nije mogao i drugi pucanj Miloša Stanojevića koji je prvi stigao do odbitka i utišao domaću publiku.

Napredak je kasnije krenuo na sve ili ništa, ali je ostao kratkih rukava, iako je imao više od igre i više od samo solidnih šansi. Radomir Koković je sa penala pogodio samo stativu, Bogdan Milošević je kasnije uzdrmao prečku, ali lopta jednostavno nije htela u gol Filipa Kljajića.
"Iskreno, Napredak je bio bolji tim, ali je sreća bila glavni faktor ovog meča", priznao je i trener Rada Slađan Nikolić.

Kolega iz Napretka Nenad Milovanović, ipak, podseća da i sreća treba da se zasluži.
"Verovatno su je igrači Rada zaslužili zalaganjem. Mi smo se posle utakmice sa Partizanom mnogo opustili. Šta da radimo, idemo dalje".

Slavlje fudbalera RadničkogDonji Srem je, pak, pao pred realno kvalitetnijim timom. Radnički iz Niša se minimalcem od 0:1 probio do četvrtog mesta na tabeli Superlige.

Za tri boda u Pećincima bio je dovoljan samo trenutak nepažnje domaćih već u devetom minutu. Aleksandar Jovanović je odlično probio i loptu servirao Branku Pauljevića, koji, nesvojstveno sebi, glavom trese mrežu Donjeg Srema.

Ispostavilo se da je već tada sve bilo odlučeno, s obzirom da su Nišlije posle gola smirile ritam i meč rutinski privelu kraju. 

Sremci su sada zakucani za dno tabele sa svega sedam bodova iz 11 utakmica.

SUPERLIGA - 11. kolo:

Donji Srem  - Radnički Niš  0:1 (0:1)
/Pauljević 9/

Javor – OFK Beograd 1:3 (0:1)
/Čečarić 80 - Micevski 42, Čavrić 57, Paločević 63/

Napredak  - Rad 0:1 (0:1)
/Stanojević 18/

16.30: Vojvodina - Radnički Kragujevac
18.00: Crvena zvezda - Partizan

Nedelja:
13.30: Spartak - Čukarički
18.00: Voždovac - Novi Pazar
19.00: Jagodina - Sloboda

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Aleksandar ČavrićAleksandar PaločevićBranko PauljevićDarko Micevskidonji sremJavorMiloš StanojevićNapredak KruševacOFK BeogradRadRadnički NišSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara