"Detalj iz Surdulice"
"Detalj iz Surdulice"

Superliga stigla u Surdulicu, Radnik krenuo uraganski, Ožegović i Ivanić ugasili muziku

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.07.15. | 19:56

Podela plena na jugu – 2:2

Detalj iz SurduliceKrenulo je kao u snu, ali Vojvodina posle debakla na startu sezone nije sebi dozvolila još jedan prvenstveni poraz, pa je otkazala feštu u Surdulici. Furiozan početak Radnika bio je dovoljan "samo" za remi od 2:2 u superligaškom debiju na jugu Srbije. "Samo" jer bi novajlije iz Radnika morale da budu zadovoljne osvajanjem boda protiv uz Partizan jedinog preostalog predstavnika Srbije na evropskoj sceni. Bez obzira na to što su domaći imali podršku od oko 3.000 navijača.

A činilo se da će u Surduličani moći da već u drugom kolu raspale roštilj. U trećem minutu Slaviša Stojanović je šokirao goste golom za 1:0. Nisu se Novosađani još osvestili, a na semaforu je pisalo 2:0. Strelac je bio Milan Ćulum, letnje pojačanje iz niškog Radničkog.

Izabrane vesti

Svesne valjda da im posle 0:4 u duelu sa Čukaričkiom preti još jedna šamarčina Lale su se pogledale u oči, sabrale i krenule da rade ono što najbolje znaju – da igraju fudbal. Prebacili su gosti težište igre na protivničku polovinu terena i na vreme postigli gol kojim su se vratili u igru. Darko Puškarić je centrirao, a Ognjen Ožegović bio najviši i glavom postigao prvenac u dresu novosadske Stare dame. Uspevao je Radnik još pola sata da čuva prednost, ali je posle brze akcije u 65. minutu Mirko Ivanić krunisao inicijativu Vojvodine i izjednačio na 2:2. Ni tu nije stala, međutim Surduličani su uspeli da se odbrane do kraja meča, iako se njihova mreža zatresla još jednom u sudijskoj nadoknadi, samo da bi sudija Milan Jeremić  taj gol Voše poništio zbog ofsajda.

Radniku se obilo o glavu to što se prerano povukao i rešio da brani brzu i visoku prednost, Voši to što je verovatno glavom već bila u Torinu gde je u četvrtak očekuje megdan sa Sampdorijom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

RADNIK – VOJVODINA 2:2 (2:1)
/S. Stojanović 3, Ćulum 10 – Ožegović 35, Ivanić 65/

Stadion: FK Radnik;
Sudija: Milan Jeremić;

Radnik (4-2-3-1): Šejić – Putiničanin, Krstić, Baranin, Milovanović – Pejčić (od 65’ Arsić), Ćulum – Lazić (od 14’ Stanković (od 81’ Čukić)), F. Stojanović, S. Stojanović – J. Jovanović;

Vojvodina (4-2-3-1): Kordić – Vasilić, Đurić, Pankov, Radović – Maksimović, Puškarić – Stanisavljević, Ivanić, Stamenić (od 59’ Paločević) – Ožegović.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK VojvodinaSuperligaSrbijaSlaviša StojanovićRadnikOgnjen OžegovićMirko IvanićMilan Ćulum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara