Sutjeska hladi šampanjac, bitka za Evropu u Golubovcima!

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.03.18. | 11:12

U Crnoj Gori je šampionska trka odavno izgubila svaki smisao

Obilni pljuskovi u februaru odložili su utakmice prvog kola u drugoj polusezoni crnogorskog prvenstva, a dvonedeljnom pauzom koja stiže posle 25. runde, trebalo bi da prođu i klimatske nepogode. Ukoliko vremenski uslovi to dozvole, danas će biti odigrano kompletno kolo u našem južnom susedstvu.

Bilo kako, u Crnoj Gori je šampionska trka odavno izgubila svaki smisao, čeka se samo da Sutjeska i matematički overi treću titulu u istoriji. Nastave li u ovom ritmu, Nikšićani će do nje stići u aprilu, s obzirom da imaju 16 bodova više od aktuelnog vladara Budućnosti.

Izabrane vesti

Ekipa Nikole Rakojevića ugostiće Rudar na otvaranju 25. kola (13.00, TV Arena Sport 1), a opuštanje je zabranjena reč na stadionu kraj Bistrice.
"Opustili smo se u prvom kolu nastavka protiv Petrovca, pa smo izigubili. Opustili smo se u finišu meča protiv Grblja, pa smo umalo ispustili prednost od 3:0. Moramo da nastavimo sa igrama iz prvog dela sezone, a o tituli možemo da pričamo tek kada je osvojimo", rekao je trener Sutjeske za Sportklub, a prenose podgoričke Vijesti.

Eventualni trijumf, plavo-beli će posvetiti Božu Markoviću, drugom najboljem strelcu tima sa sedam golova, koga čeka duga pauza zbog povrede ligamenata kolena.
"Tu smo za njega, svi igramo za njega. Nadamo se da će se oporaviti što pre" rekao je golman Vladan Giljen.

Na četiri ovosezonska odmeravanja snaga (dva u prvenstvu, dva u kupu), Rudar nije postigao nijedan gol! A posle remija u prvom, primio je 10 golova!

Najviše uzbuđenja očekuju se na Trešnjici, gde Mladost i Zeta ukrštaju koplja u borbi za treću poziciju, odnosno mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Nakon bledih izdanja Zete (dva poraza i remi), Mladost je došla u situaciju da se bori za izlazak na kontinentalnu scenu.
"Valjda je ovo prava utakmica da zabeležimo pobedu i vratimo se u ritam. Neće biti lako, jer Mladost igra dobro", kaže Nikola Krstanović, napadač Zete.

Zeti su pripala oba prvenstvena okršaja, dok je Mladost slavila dva puta u kupu.

CRNA GORA 1 - 25. KOLO

Subota
13.00: (1,65) Sutjeska (3,35) Rudar (5,60)
15.00: (1,45) Budućnost (3,80) Petrovac (8,00)
15.00: (2,55) Iskra (2,85) Grbalj (2,95)
15.00: (1,75) Kom (3,35) Dečić (4,80)
15.00: (2,50) Zeta (2,85) Mladost (3,00)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeZetaRudar PljevljaMladost PodgoricaSutjeska Nikšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara