""
""

Švabe ugažene u Bavarskoj! Hanover ostao bez baruta, Braunšvajg je kralj jeseni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.12.16. | 15:27

Prvi pratioci lidera nisu uspeli da ga preteknu, posebno Štutgart koji je poražen sa 3:0 od Vircburga

Nijedan od pratilaca nije iskoristio subotnji kiks Braunšvajga i priliku da ga pretekne na vrhu tabele na kraju jesenjeg dela Cvajte. Ajntraht (34 boda) ostaje na prvom mestu, a Hanover i Štutgart (po 32) moraju tokom nastupajuće pauze da spreme plan kako bi svrgnuli lidera sa trona kada se krajem januara opet lopta bude zakotrljala.

Izabrane vesti

To se posebno odnosi na Švabe, jednog od favorita za hitan povratak u Bundesligu, koji je u ozbiljnoj krizi. Nisu puleni mladog trenera Hanesa Volfa naučili lekciju protiv Hanovera na svom terenu prošle nedelje, danas je usledio novi šamar. Bavarski Vircburger ih je demolirao na svom terenu i posle četiri vezana remija konačno zabeležio trijumf.

Benateli i Šopenhauer načeli su Štutgart i oborili ga na leđa već posle prvih 45 minuta, a drugo poluvreme bilo je samo egzekucija u režiji pulena Bernda Holerbaha. Tačku na sjajnu partiju stavio je Dagfouš desetak minuta pre kraja pa su navijači malenog bavarskog tima srećni dočekali predstojeću pauzu.

Ni Hanover nije iskoristio priliku da se dočepa vrha. Imao je ovaj tim inicijativu i bolje šanse u duelu sa solidnim Sendhauzenom, ali za 90 minuta nije pronašao put do mreže gostiju. Ispromašivao se napadač domaćina Martin Harnik koji nije uspeo da odvede svoj tim do pobede, pa se nekadašnji bundesligaš zadovoljio bodom.

Lepu tačku na solidnu jesen stavio je povratnik u Cvajtu Dinamo iz Drezdena koji je kao gost porazio Arminiju u Bilefeldu sa 2:1. Gosti su ovom pobedom prekinuli niz od tri meča bez trijumfa, dok je Arminija i dalje u opasnoj zoni i očekuje je grčevita borba za opstanak.

CVAJTA - 17. KOLO

Petak:

Union Berlin - Grojter Firt 1:1 (0:0)
/Lajstner 65 - Dursun 80/

Aue - Dizeldorf 0:0

Minhen 1860 - Hajdenhajm 1:1 (1:0)
/Molders 27 - Šnaterer 72pen/

Subota:

Sankt Pauli - Bohum 1:1 (0:1)
/Buaduz 76 - Mlapa 20/

Karlsrue - Braunšvajg 0:0

Nedelja:

Hanover - Sandhauzen 0:0

Arminija Bilefeld - Dinamo Drezden 1:2 (0:1)
/Klos 55 - Kučke 14, Testret 81/

Vircburger - Štutgart 3:0 (2:0)
/Benateli 27, Šopenhauer 40, Dagfouš 80/

Ponedeljak:

20.15: Nirnberg - Kajzerslautern

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bundesliga 2Hanes VolfMartin HarnikNemackaStutgart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara