""
""

Svaka čast! Veran mu je bio 52 godine, večeras ih je po poslednjoj želji bodrio sa tribina u bolničkom krevetu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.03.16. | 21:47

Dirljive scene u Ajndhovenu

Jedna od najubedljivijih serija ove sezone u evropskom fudbalu je prekinuta večeras. Posle deset uzastopnih prvenstvenih pobeda, PSV Ajndhoven je napravio kiks kada to niko nije očekivao. Bod iz Ajndhovena (1:1) je odneo slabašni Herenven i zadao ozbiljan udarac Filipsovcima u borbi za titulu. Sada Ajaks ima priliku da sutra protiv NEC-a pobedom preuzme prvo mesto na tabeli i pobegne najvećem rivalu na bod prednosti uoči velikog međusobnog okršaja koji je na programu u sledećem kolu u Ajndhovenu.

Izabrane vesti

Uprkos nepovoljnom rezultatu i gorkoj piluli, navijači u Ajndhovenu su večeras bili na nogama i aplaudirali. Dirljive scene su viđene na tribinama Filips stadiona. U centru pažnje bio Piet Adrijans. Čovek kojeg je gromoglasno pozdravio ceo stadion.

Piet Adrijans ima 88 godina, boluje od neizlečive bolesti pluća i nije mu ostalo još mnogo života. Ipak, to nije sprečilo njega i njegove prijatelje da mu obezbede momenat za pamćenje. Dopremljen je u bolničkom krevetu na stadion i smešten na tribine odakle je posmatrao ceo meč svog voljenog kluba. Oboleli dekica je imao samo jednu želju: da opet vidi svoj PSV kojem je verno služio 52 godine kao zasposleni na stadionu. Želja mu je ispunjena, a utisak su pokvarili jedino fudbaleri domaćeg tima koji mu nisu poklonili pobedu...

Da će pokvariti žurku u Ajndhovenu, Herenven je najavio u 53. minutu kada je Mišel Te Frede pogodio za vođstvo gostiju posle fenomenalne asistencije Sema Larsona. PSV je uspeo brzo da se oporavi i izjednači u ekspresnom roku pošto je Luk de Jong poravnao rezultat tri minuta kasnije. Korpulentni napadač je pogodio onako kako to najčešće radi: udarcem glavom. PSV je izjednačio „na vreme“ i ostalo je još mnogo vremena za preokret. Ređale su se šanse pred golom Herenvena, ali se domaći tim propisno ispromašivao i izgubio dva btna boda u tesnoj šampionskoj trci sa Ajaksom.

EREDIVIZIJA - 27. kolo

Petak:
De Grafšap - Roda 3:0 (1:0)
/El Jebli 33, Proper 50, Parzišek 90+1/

Subota:
Tvente - Zvole 2:1 (0:1)
/Zijeh 47, Kabral 55 - Ehzibu 28/

Viljem II - AZ Alkmar 0:2 (0:0)
/Jansen 70 penal, 76/

PSV - Herenven 1:1 (0:0)
/De Jong 56 - Te Frede 53/

20.45: Ekscelzior - Groningen                     

Nedelja:
12.30: Utreht - Den Hag
14.30: Herakles - Kambur
14.30: Vitese - Fajenord
16.45: Ajaks - NEC

(FOTO: twitter.com/PSV)


tagovi

PSV AjndhovenLuk de JongHolandijaHerenvenEvropaEredivizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara