"Kasiljas"
"Kasiljas"

Svakog dana kraj karijere je sve bliži…

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.11.17. | 21:54

Legendarni čuvar poručio da je izuzetno blizu odlike da okači rukavice o klin

Kasiljas

Iker Kasiljas više nije onaj stari, ni u kom pogledu. Seniorsku karijeru u Real Madridu započeo je sa samo 18 godina, a sada ima duplo toliko i logično je da je došlo do zamora materijala.

Izabrane vesti

Legendarni španski čuvar mreže dobio je prestižnu nagradu Zlatno stopalo, koje se dodeljuje aktivnim igračima koji su prevršili 28 godinu života i imaju vanserijska dostignuća u fudbalu, ali je nakon toga otkrio da uveliko razmišlja o okončanju karijere.
„Svakog dana dana sam bliži tome da sklonim rukavice u stranu. Voleo bih da ostanem u fudbalu, ali ne znam u kom svojstvu. Ali, definitivno želim da budem uključen u fudbalski svet“, rekao je Kasiljas.

Sa suprugom Sarom Karbonero na dodeli nagrade

Sa nagradom u rukama

Karijera sadašnjeg čuvara mreže Porta bila je blistava…
„Mnogo sam doživeo srećnih trenutaka od trenutka kada sam počeo. Moram da budem zahvalan ovom sportu, koji mi je dao toliko radosti i toliko punu tuge, ali uvek se sećam srećnih trenutaka. Iza igrača su navijači koji pate i veruju u svoj tim. Imao sam priliku da mnogo ljudi učinim srećnim“.

Svakom igraču takve karijere bilo bi izuzetno teško da odabere najbljeg među saigračima s kojima je delio dres, ali Kasiljas nema dilemu.
„U Madridu sam imao sreću da se poklopim sa Zidanom, igralom izvrsne klase. Svi koji su ga videli uživo kako igra, uživali su gledajući ga. Bio je predivan na lopti. A u Španiji, to je veoma teško. Pre osam godina španski fudbal je doživeo historijski trenutak, a ukoliko bih morao da se vratim na njega, to bi bio Andres Inijesta, kao glavni primer Španije koja osvaja titule“, rekao je Kasiljas i naravno rekao da su mu osvajanje Lige šampiona 2000. godine i Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi najznačajniji trenuci u karijeri.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaIker KasiljasPortoPrimeraReal MadridŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara